Soud rozhodl: Kandidátka ČSSD v Olomouckém kraji platí

16.09.2013 15:19

Obvodní soud pro Prahu 1 znovu zamítl návrh na vydání předběžného opatření, kterým chtěli členové ČSSD z Mohelnicka zabránit podání stranické kandidátky v Olomouckém kraji na krajském úřadu. ČTK to dnes řekla mluvčí soudu Alena Novotná. Olomoucká kandidátka sociálních demokratů tak platí. Strana ji přitom již minulý týden jako první předložila u krajského úřadu. Krajské vedení bylo přesvědčeno, že při sestavování kandidátky nijak nepochybilo.

Soud rozhodl: Kandidátka ČSSD v Olomouckém kraji platí
Foto: cssd.cz
Popisek: Billboard Bohuslava Sobotky

Návrh na předběžné opatření k soudu podal právník Pavel Němec zastupující nespokojené sociální demokraty z Mohelnicka. Podle Němce, který byl v lednu ze strany vyloučen, sestavení kandidátky neodpovídalo demokratickým principům, sestavena prý byla úzkým okruhem straníků. Krajské vedení to však odmítá, podle něj se při jejím sestavování respektovalo pořadí jmen dodaných z jednotlivých okresů. Právě z Šumperska, pod kterou mohelnická buňka spadá, přišlo 11 nominací. Němec, který byl podle lídra Romana Váni navržen jako nečlen svou matkou, obsadil poslední místo. Jako nečlen by navíc podle regulí ČSSD musel získat výjimku. To se ale nestalo a na kandidátku se nedostal.

Obvodní soud pro Prahu 1 jeho návrh na vydání předběžného opatření zamítl již na přelomu srpna a září. Němec přitom již dříve vzkazoval, že podá i samotnou žalobu na neplatnost sestavení olomoucké krajské kandidátky, případně bude po vyhlášení volebních výsledků podán návrh na vyslovení neplatnosti voleb kandidátů ČSSD v Olomouckém kraji. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…