Soud rozhodne v kauze diplomata Sedláčka obviněného z podvodu

24.09.2013 6:56

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes rozhodne v případu někdejšího českého velvyslance v Thajsku Milana Sedláčka, kterého obžaloba viní ze zneužití pravomoci. Údajně se činu dopustil s dalšími dvěma lidmi při podpisu smlouvy o marketingových akcích při česko-asijském fóru. Sedláček vinu popírá, podle něj je obžaloba postavená na křivém svědectví.

Soud rozhodne v kauze diplomata Sedláčka obviněného z podvodu
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Státní zastupitelství viní Sedláčka ze zneužití pravomoci a porušení povinnosti při správě cizího majetku, podobně jako jeho kolegu Václava Matouška. Třetí obviněnou je podnikatelka Eva Rybková, která se prý dopustila podvodu. Ministerstvo zahraničí vyplatilo v roce 2008 její firmě zhruba 1,5 milionu korun za marketingové aktivity v Singapuru, Hongkongu a Číně. Podle obžaloby se akce neuskutečnily, což ale trojice popírá.

Zakázka se podle obžalovaných netýkala obchodních seminářů, jak tvrdí policie, ale aktivit spojených s navazováním kontaktů s asijskými podnikateli kvůli fóru. Šlo údajně například o cestovní výlohy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…