Soud s Rathem má vánoční přestávku. Zatím drží trumfy žalobce Jirát

21.12.2013 13:02

Vzhledem k vánočním svátkům bylo přerušeno soudní řízení s někdejším vysoce postaveným politikem ČSSD Davidem Rathem a dalšími obžalovanými v korupční kauze. Spolu s Rathem jsou nejčastěji jmenováni Kateřina Pancová a Petr Kott. Ukazuje se prý, že trumfy teď drží v rukou státní zástupce Petr Jirát.

Soud s Rathem má vánoční přestávku. Zatím drží trumfy žalobce Jirát
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Soud s Davidem Rathem a dalšími obžalovanými bude pokračovat po Novém roce. Server Aktuálně.cz k tomu uvádí, že míč je teď na straně státního zástupce Petra Jiráta. Ten má na své straně spolupracující obviněnou podnikatelku Ivanu Salačovou a množství odposlechů. Řada z nich již před soudem zazněla. Dozvěděli jsme se z nich např. i něco o intimních partiích Petra Kotta nebo to, že by David Rath přál vězení někdejšímu předsedou VV Vítu Bártovi, který prý v Česku vybudoval mafii. Rath také na jednom z nich prozrazuje varování, kterého se mu dostalo od ministryně spravedlnosti v demisi Marie Benešové před krajskými volbami v roce 2012, že se něco chystá na ČSSD.

„Konečná výše trestu se může ještě měnit, je však od počátku jasné, že poté, co Kott a Pancová odmítli vypovídat, budou mít hlavní roli v případu odposlechy a v případě Ratha třeba i záběry policie pořízené bezprostředně po jeho zatčení,“ píše server. Rath se např. k odposlechům vyjadřuje, ale často poukazuje především na jejich nesrozumitelnost či na fakt, že před soudem zaznívají jen části odposlechů a dochází tak k vytrhávání informací z kontextu. Jirát tuto skutečnost hájí tím, že u soudu smí podle zákona zaznít jen to, co má souvislosti s danou kauzou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…