Soud v Brně se vrátí ke kauze knižního vydání Hitlerových projevů

09.07.2014 7:13

Městský soud v Brně dnes znovu projedná kauzu knižního vydání projevů nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Proces začal v červnu, ale první jednání zdrželo čtení dlouhých pasáží z knihy, na kterém trvala obhajoba. Dnes by měl soud pokračovat v dokazování.

Soud v Brně se vrátí ke kauze knižního vydání Hitlerových projevů
Foto: pevnosti.kvalitne.cz
Popisek: Signatáři mnichovské dohody

Obžaloba konkrétně směřuje proti brněnskému vydavatelství Guidemedia etc, jeho spolumajitelům Pavlu Kamasovi a Lukáši Novákovi a autorovi komentářů k projevům Stanislavu Beerovi. Za propagaci nacismu jim hrozí až deset let vězení. V červnu odmítli vypovídat, stejně jako v přípravném řízení. Vypovídal jen Tomáš Pecina, jenž zastupuje nakladatelství jakožto právnickou osobu. Vydání historického materiálu nelze podle něj považovat za trestný čin.

Kniha vyšla v roce 2012 v nákladu 10 000 kusů, její spornou část představují zejména spojovací redakční texty mezi jednotlivými projevy. Vydavatelé knihu v červnu před justičním palácem rozdávali návštěvníkům soudu.

reklama

autor: adr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …