Soud vynese kvůli drogám rozsudek nad zastupitelem z Ústecka Cichým

01.04.2016 6:12

Soud by měl dnes vynést rozsudek v případu distribuce drog v Ústeckém kraji a jejich vývozu na Slovensko. Až 18 let vězení hrozí podle právní kvalifikace třem mužům z Trmic na Ústecku, je mezi nimi i zastupitel města a učitel Marcel Cichý. Zprávu přinesla ČTK.

Soud vynese kvůli drogám rozsudek nad zastupitelem z Ústecka Cichým
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Všichni jsou obžalovaní jako organizovaná skupina, proto jim hrozí tresty v nejpřísnějším odstavci trestního zákona. Muži jsou podezřelí z vývozu marihuany na Slovensko. Obchod podle státního zastupitelství na začátku loňského prosince domluvil Cichý, který vinu odmítl. Jeho právník prohlásil, že se žádný obchod nekonal.

Druhá část obžaloby se týká především bratrance Cichého Ladislava Cichyho. Slovenská policie ho zadržela s pervitinem. Třetím obžalovaným je Pavel Kišš, kterému obžaloba klade za vinu, že marihuanu pro obchod obstarat. Kišš se částečně doznal. Státní zástupkyně Hana Řeháková navrhuje obžalovaným tresty od osmi do 11 let vězení.

Podle předsedy trestního senátu ústeckého krajského soudu Jiřího Bednáře potrvá vyhlášení rozsudku a jeho zdůvodnění asi dvě hodiny.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …