Soud začne řešit kauzu bývalého ředitele zařízení služeb vnitra Fidlera

20.04.2015 6:04

Obvodní soud pro Prahu 10 dnes začne projednávat kauzu bývalého ředitele Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra Romana Fidlera. Muž čelí obžalobě z porušení povinnosti při správě cizího majetku, a to v souvislosti s vypovězením smlouvy na pronájem čtyř lázeňských komplexů společnosti Temparano. Ministerstvu vnitra kvůli vypovězení smluv hrozí, že bude muset platit milionové kompenzace.

Soud začne řešit kauzu bývalého ředitele zařízení služeb vnitra Fidlera
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Fidlera vyšetřovala protikorupční policie, podle dřívějších informací mu v případě prokázání viny hrozí dva až osm let odnětí svobody.

Slovenská firma Temparano získala v roce 2008 na 20 let do pronájmu lázeňské domy v Karlových Varech, Mariánských Lázních, Františkových Lázních a Luhačovicích za 23,7 milionu korun ročně. Pronájem lázní byl od počátku terčem kritiky. Fidler smlouvu na konci roku 2013 vypověděl, ve funkci skončil o měsíc a půl později, kdy jej odvolal tehdejší ministr vnitra Martin Pecina.

Vnitro loni začalo sporné lázeňské domy provozovat. Objekt Hubert v Luhačovicích byl zprovozněn v květnu, domy Tosca v Karlových Varech, Mercur v Mariánských Lázních a Luna ve Františkových Lázních fungují od loňského září. Péče je v nich poskytována hlavně policistům a hasičům.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…