Soud zastavil stíhání zpravodajce Jana Pohůnka z kauzy Nagyová

30.06.2014 12:58

Obvodní soud pro Prahu 1 zastavil stíhání Jana Pohůnka v kauze údajného zneužití vojenského zpravodajství. Podle soudu nemůže být stíhán za skutky, které mu státní zástupci dávali za vinu. Vrchní žalobce z Olomouce Ivo Ištvan se k informaci zatím nevyjádřil. Informuje ČT 24.

Soud zastavil stíhání zpravodajce Jana Pohůnka z kauzy Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Zpravodajec Pohůnek čelil spolu s bývalými šéfy rozvědky Ondrejem Páleníkem a Milanem Kovandou obžalobě za zneužití pravomoci. Pro někdejší šéfku kabinetu a nynější manželku premiéra Petra Nečase Janu Nagyovou údajně sledovali Nečasovu tehdejší ženu Radku.

Státní zástupce má tři dny na podání stížnosti

"Budeme čekat na to, jestli si státní zástupce podá stížnost, má na to tři dny," řekl televizi Hráský. Sám prý s Pohůnkem zhruba dva týdny nemluvil a páteční rozhodnutí soudu má k dispozici zhruba hodinu.

Podle České televize soud v pátek vydal ještě další dvě rozhodnutí. Mohlo by jít o další dva aktéry případu, tedy Páleníka a Kovandu.

Podle dřívějšího Pohůnkova vyjádření nešlo v případu Nečasové o sledování, ale o určitou modifikaci obrany proti sledování. Zpravodajci prý měli za úkol zjistit, zda Nečasovu tehdejší manželku nesleduje někdo jiný. Pohůnek také opakovaně tvrdí, že s Nagyovou nikdy nekomunikoval a jako voják pouze poslouchal příkazy svých nadřízených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…