Soud zprostil Lessyho obžaloby z pomluvy a zneužití pravomoci

16.05.2013 17:11

Obvodní soud pro Prahu 7 dnes zprostil obžaloby bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. Rozhodnutí není pravomocné. Obžaloba Lessyho viní z pomluvy a zneužití pravomoci, údajně nechal uniknout do médií negativní informace o náměstkovi policejního krajského ředitelství ve Zlíně Jaroslavu Vaňkovi. Lessy vinu odmítá.

Soud zprostil Lessyho obžaloby z pomluvy a zneužití pravomoci
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Lessy tvrdí, že informace o Vaňkovi nepocházely od něj, a věří, že za jeho trestním stíháním stála snaha ministra vnitra Jana Kubiceho odvolat ho z funkce.

Policejní inspekce obvinila Lessyho loni v srpnu

Podle obžaloby Lessy v září 2011 předal své mluvčí anonym na náměstka Vaňka a pověřil ji, aby dokument poskytla novináři Práva. Následně v rozhovoru pro deník uvedl, že jeden z údajných členů takzvaného Toflova gangu Rudolf Setvák "zametal" jako pracovník policejní inspekce oznámení na Vaňka. Lessy uvádí, že své mluvčí žádné materiály s pokynem, aby je předala novináři, nedal. Redaktor mu prý s dotazem na Vaňka sám volal.

Policejní inspekce obvinila Lessyho loni v srpnu, Kubice ho okamžitě poté odvolal a po několika hodinách nahradil současným policejním prezidentem Martinem Červíčkem.

Státní zástupce navrhoval uložit Lessymu podmíněný trest odnětí svobody a čtyřletý zákaz činnosti u policie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…