Soud zřejmě rozhodne ve sporu Bublavy a firmy Skanska o akvapark

07.03.2014 7:05

U sokolovského okresního soudu by dnes měl padnout rozsudek ve sporu mezi obcí Bublava a firmou Skanska o peníze za stavbu nedokončeného akvaparku. Skanska chce po obci 19 milionů za nezaplacené faktury, obec naopak požaduje od Skansky zpět 57 milionů, které už firmě zaplatila.

Soud zřejmě rozhodne ve sporu Bublavy a firmy Skanska o akvapark
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Spor, který se táhne už od roku 2003, je jednak o to, jestli smlouva o stavbě byla od počátku platná. Obec argumentuje tím, že ji zastupitelé neschvalovali, ale jen vzali zpětně na vědomí. Na soudci ale také bude, jestli některé straně přisoudí požadované peníze.

Akvapark začala Bublava stavět od roku 1999. Na stavbu nejprve malá obec s asi 320 obyvateli, navíc bez zdroje vody, dostala dotace. Když ale přestaly přicházet, na dostavbu už obec neměla. Bublava tak státu dotace splácí a ještě léta bude. Kvůli akvaparku patří mezi nejzadluženější obce.

Soudce v září strany vyzval, aby se dohodly. Je totiž pravděpodobné, že pokud rozhodne ve prospěch kterékoli, druhá strana se opět odvolá a více než desetiletý spor se povleče dál.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…