Soudkyně Králová se u Nagyové měnit nebude. Žalobci jí chtěli pryč, ale rozmysleli si to

09.09.2016 9:30

Kauza Jany Nečasové-Nagyové a údajného zneužití Vojenského zpravodajství se dostala do další fáze. Žalobci se znovu odvolali proti verdiktu soudkyně Jany Králové, která Nagyovou a spol. už dvakrát osvobodila.

Soudkyně Králová se u Nagyové měnit nebude. Žalobci jí chtěli pryč, ale rozmysleli si to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

„Písemnou podobu odvolání jsme podali a tento návrh tam z naší strany nepadl. Necháme soudu druhého stupně, aby si vše sám řádně posoudil,“ řekl zpravodajskému webu Českého rozhlasu náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Pavel Komár.  

Jana Králová si ovšem na svém verdiktu trvá. Nečasovou-Nagyovou prý musela osvobodit, protože jako soudkyně nemohla přihlížet jen k důkazům, které Nečasové přitěžovaly, jak to podle soudkyně činili státní zástupci. Musela vzít v potaz také důkazy, které hovořily ve prospěch Nečasové. V tomto smyslu se vyjádřila v rozsudku, z něhož citoval deník Právo.

Celý text najdete zde

Komár se k těmto slovům odmítl jakkoli vyjadřovat a případ teď znovu míří k odvolacímu soudu – Městskému soudu v Praze. Mluvčí tohoto soudu Markéta Puci k tématu dodala, že odvolací nadřízený soud může rozhodnout o výměně soudního senátu či předsedajícího soudce i bez návrhu jednotlivých stran. Zatím není jasné, kdy odvolací soud kauzu projedná.

Stojí přitom za pozornost, že soudkyně Králová má řešit i další kauzu, ve které figuruje Jana Nečasová. Řeč je o údajných poslaneckých trafikách pro trojici exposlanců za ODS Marka Šnajdra, Petra Tluchoře a Ivana Fuksu. Tito tři muži na lavici obžalovaných nezasednou. Díky poslanecké imunitě, ale spolu se svou ženou na lavici obžalovaných zasedne i expremiér Petr Nečas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…