Soudruzi lidovci a topáci mají těžkou hlavu. Propaganda za peníze CIA vůbec nefunguje. Petr Hájek se drsně rozepsal o „boji proti ruské propagandě“

05.03.2016 14:52

Petr Hájek se na svém webu Protiproud vysmál těm, kteří varují před ruskou propagandou. Takoví lidé např. z TOP 09 nemohou přenést přes srdce, že lidé už odmítají poslouchat lži z ČT. Tak se snaží umlčet nezávislé novináře, jako je Hájek, tím, že je označí za ruské agenty. Pod záštitou poslankyně Heleny Langšádlové se prý odehrála perverzní akce. Akce, která se snaží umlčet nezávisle uvažující lidi.

Soudruzi lidovci a topáci mají těžkou hlavu. Propaganda za peníze CIA vůbec nefunguje. Petr Hájek se drsně rozepsal o „boji proti ruské propagandě“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

KDU-ČSL byla v minulosti zvyklá spolupracovat s komunisty a držet při životě socialistický režim. TOP 09 v podstatě vznikla tím, že se předseda strany Miroslav Kalousek odtrhl od lidovců. Dnes tyto strany postupují stejně, jen se klaní Bruselu a USA. Ale moc se jim to nedaří, protože, jak konstatuje Hájek: „Soudruzi lidovci a ‚topáci‘ mají plné ruce práce,“ poznamenal. Nejvíce je prý v současnosti zaměstnává „světový mír“, jehož největším nepřítelem je podle nich ruská propaganda.

„Logicky proto právě KDU-ČSL a TOP 09 patřily k hlavním sponzorům konference ‚Jak porazit kremelskou dezinformační kampaň?‘, kterou v Poslanecké sněmovně  (pod záštitou poslankyně TOP 09 Langšádlové) zorganizovali svazáci z organizace Evropské hodnoty. Vedl je zástupce ředitele Jakub Janda. Ano, právě ten populární jinoch, který ve volném čase natáčí pokrokové pornofilmy pro homosexuální kolegy. Nedělá to pro peníze, těch má dost, ale pro osvětu. Ze stejných důvodů zorganizoval i tuto perverzní konferenci,“ vyjádřil svůj názor na konferenci autor.

Putin zorganizoval uprchlickou vlnu a rozvalil EU

„Soudruzi“ si kladli těžkou otázku, jak je možné, že nefunguje jejich západní propaganda, když neziskové organizace a novináři s průkazkami CIA dostávají tolik peněz. Občané jim přesto přestávají věřit. Poslanec Ivan Gabal (KDU-ČSL) varoval, že ruská propaganda pracuje s možností útoku na Západ a jako takovou je ji třeba chápat. Lidé jako Gabal dokonce tvrdí, že za uprchlickou krizí je ruský prezident Vladimir Putin, ačkoli víme, že náruč uprchlíkům otevřela německá kancléřka Angela Merkelová. Proto je třeba dostat pod kontrolu všechny ty weby, které na to upozorňují.

„(Putin) Zorganizoval migrantskou apokalypsu a EU je z toho v rozvalu, protože lidé uvěřili kremelské propagandě šířené alternativními weby, že vetřelce do Evropy pozvala humanistka Merkelová a chce je násilím (kvótami) instalovat i u těch, kteří ještě nechtějí jako národ zahynout. To všechno ten Putin! Nemluvě o tom, že dohnal i hloupou britskou veřejnost k takové nechuti vůči Bruselu, že premiér Cameron musel vyhlásit referendum o odchodu Velké Británie z tohoto pokrokového superstátu řízeného Německem,“ pokračuje Hájek.

Poslankyně Langšádlová navíc dodala, že propagandistické weby postupují rafinovaně. Nevelebí Putina, místo toho podkopávají EU a NATO. K tomu se Hájek hrdě hlásí, opravdu poukazuje na chyby Unie i NATO a nehodlá přestat. Pokud si snad poslankyně Langšádlová myslí, že by se na něj měli zaměřit vyšetřovatelé, je jim k dispozici.

Debata pokračovala v Knihovně Václava Havla

Debata později neprobíhala jen v Poslanecké sněmovně, ale také na půdě Knihovny Václava Havla. Novinář Jakub Kalenský, bojující proti ruské propagandě, v této souvislosti varoval i před serverem ParlamentníListy.cz. „Z našeho pohledu je velmi důležité sledovat například  fungování webu ParlamentníListy.cz – už vzhledem k tomu, že ho velká část seriózních politiků vnímá jako standardní komunikační kanál, přestože tam můžeme vidět konkrétní konspirační či prokremelské hlasy, kterým je dáván velký prostor. (...) V případě ParlamentníchListů.cz samozřejmě vnímáme i to, že dávají prostor také západním hlasům,“ zaznělo.

Hájek si ale dál trvá na svém. Podle jeho názoru stojíme na prahu třetí světové války a jednou z cest, jak tomu zabránit, je podávat nezávislé informace. Proto se nechce nechat umlčet.

Celý text najdete zde

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…