Soukromníci a Svobodní jako recesisté. Zítra rozdají lodní lístky do lepší budoucnosti

30.03.2016 17:15

Ve Zlínském kraji, kde budou Soukromníci a Svobodní v podzimních krajských volbách kandidovat společně, se opozdilci s daňovým přiznáním zítra setkají s recesisty. Před většinou finančních úřadů budou stát zástupci obou stran. Budou rozdávat lodní lístky do lepší budoucnosti. Humorná akce v kraji, kde koalice obou stran atakuje sedmiprocentní hranici obliby, má ovšem vážný podtext. Především upozorní na přebujelost státního aparátu v ČR.

Soukromníci a Svobodní jako recesisté. Zítra rozdají lodní lístky do lepší budoucnosti
Foto: red
Popisek: Na jedné lodi

Zástupce obou stran bude možné vidět před většinou finančních úřadů ve Zlínském kraji. Nejde o žádnou nahodilost. „Jako Svobodní pořádáme tuto akci každoročně. Jsme rádi, že se k nám letos připojí i Soukromníci. Svobodní a Soukromníci jsou strany, které hájí pracující a podnikavé lidi. Ne, nebojme se toho slova. Podnikatel není zločinec. Zaměstnanec není hlupák, který neumí podnikat. Navzájem se potřebujeme. A to je hlavní poselství této akce. Aby se lidé u nás měli dobře, tak potřebujeme místo miliardových dotací spíše nové podnikatele, ale také šikovné, poctivé a pracovité zaměstnance, kteří si umí říci o odměnu. To všechno by přirozeně vzniklo, ale stát je v tomto spíše překážkou, řekl PL předseda Svobodných ve Zlínském kraji Tomáš Pajonk. Pajonk bude k vidění zítra dopoledne ve Valašském Meziříčí a následně ve Zlíně od třinácti hodin. Před pobočkou finančního úřadu v Rožnově pod Radhoštěm bude stát Petr Thaisz, krajský předseda Soukromníků na Zlínsku.

V loňském roce Svobodní rozbíjeli recesisticky elektronické pokladny, letos je ústředním mottem akce „Na jedné lodi“. Jde o reakci na výroky některých vládních představitelů, kteří podle Tomáše Pajonka proti sobě rozeštvávají společnost. Pro dokreslení situace se budou rozdávat také lodní lístky na cestu do lepší budoucnosti. K dispozici bude také recesistické daňové přiznání, jež je vyvedeno v tradiční grafice. Lidé se třeba budou moci přiznat k tomu, že poctivě pracují anebo nikdy neprosili o dotace. Tato vyplněná daňová přiznání pak Svobodní se Soukromníky plánují hromadně odevzdat na podatelnu.

Stejně jako v loňském roce bude k dispozici i výzva vládě k odstraňování byrokratických překážek. „Chceme upozornit na to, že dnešní agrolevicová vláda hází klacky pod nohy všem aktivním a pracovitým lidem, jejichž daně prožírá přebujelý státní aparát nebo např. nesmyslné dotace. Chceme se postavit za všechny aktivní lidi a tímto symbolickým způsobem jim poděkovat, že jsou stále ještě schopni živit sami sebe, své zaměstnance a platit státu vysoké daně,“ uvedl Petr Thaisz, šéf Soukromníků  na Zlínsku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…