Soukromníci a Svobodní jdou na jihu Moravy společně do voleb. Proti Haškovi půjde...

10.05.2016 20:15

Strana svobodných občanů a Strana soukromníků České republiky budou společně kandidovat do podzimních krajských voleb v Jihomoravském kraji. Jejich lídrem je podnikatel a ekonom Petr Pořízek ze svobodných, řekl dnes krajský předseda soukromníků Jan Baránek. Pořízek se postaví současnému hejtmanovi Michalovi Haškovi (ČSSD), ale také jeho náměstkovi Romanovi Celému (KDU-ČSL) a dalším kandidátům.

Soukromníci a Svobodní jdou na jihu Moravy společně do voleb. Proti Haškovi půjde...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Koalice svobodných a soukromníků kritizuje ve svém společném prohlášení "složitost, nepřehlednost a neefektivnost dotačních programů, kvůli čemuž na dotace dosáhnou pouze silní a velcí hráči na trhu, kteří k přežití často dotace nepotřebují". Podle nich by měl kraj pomáhat v první řadě malým podnikatelům a živnostníkům, kteří zhodnocují vlastní kapitál svojí prací, vytváří užitečné hodnoty pro okolí a zaměstnávají občany. Kritizují také nadměrnou regulaci a byrokracii. "Kraj nemá být regulátorem podnikání a našich životů. Má být užitečným partnerem pro podnikatele a zaměstnané občany," uvedl krajský předseda svobodných Jan Hlaváček.

Obě strany proto chtějí poskytnout co největší prostor malému a střednímu podnikání, ale také se chtějí věnovat dopravě a stavbě důležitých silnic jako D43, D52 nebo obchvat Břeclavi a podporují subjekty, které se snaží vrátit brněnskému stadionu za Lužánkami hokejovou i fotbalovou slávu.

Kromě Haška a Celého bude v Jihomoravském kraji kandidovat například ředitel brněnských strážníků Bohumil Šimek (ANO), poslanec Ivo Pojezný (KSČM), místostarosta Blanska Jiří Crha (ODS), starosta Židlochovic Jan Vitula (TOP 09), lídrem zelených bude podnikatel Jiří Hlavenka, za Moravany bude kandidovat Ondřej Hýsek a Jiří Hrnčíř bude lídrem koalice hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamury a Strany práv občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…