Soukromníci a Svobodní mají na Zlínsku skoro sedm procent

04.02.2016 18:10

Necelý měsíc po uzavření předvolební spolupráce pro letošní krajské volby mezi Soukromníky a Svobodnými dosáhla tato koalice ve Zlínském kraji 6,6 % voličské obliby. Ve svém průzkumu to dnes uvedla agentura SANEP.

Soukromníci a Svobodní mají na Zlínsku skoro sedm procent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany svobodných občanů Petr Mach a předseda Strany soukromníků České republiky Petr Bajer

„Dáváme společně voličům ve Zlínském kraji naději, že do krajské politiky chtějí vstoupit nové osobnosti, které mají chuť a odhodlání vrátit našemu kraji potřebnou energii a pracovat na jeho rozvoji a spokojeném životě jeho obyvatel. Zlínský kraj nesmí být zapomenutou periferií. Měl by navázat na slavnou baťovskou tradici a musí mít ambici patřit mezi nejlepší regiony v naší zemi. Já jsem přesvědčený o tom, že se nám to s novými lidmi může podařit,“ řekl pro ParlamentníListy.cz slovácký senátor Ivo Valenta. Ten již  před časem oznámil, že chce na podzim kandidovat do krajského zastupitelstva. A to jako nezávislý kandidát za Stranu soukromníků České republiky, za kterou kandidoval na podzim roku 2014 do Senátu a jeho otec stál u jejího zrodu.



Podle předsedy krajského sdružení Strany svobodných občanů ve Zlínském kraji Tomáše Pajonka je jisté, že hlas pro Svobodné a Soukromníky nepropadne. Průzkum podle něho dokazuje jasný vzkaz pro ty, kteří ještě s podporou váhají. „Chceme prosazovat politiku založenou na zdravém rozumu, svobodě a osobní odpovědnosti a v tomto směru řešit chronické problémy našeho regionu. Současné vedení kraje nemá potřebnou dynamiku a ani „ospalá“ krajská opozice nenabízí naději na změnu. Žijeme v rozmanitém kraji se spoustou pracovitých a schopných lidí a tento potenciál je třeba nechat maximálně rozvinout. Nemáme vazby na staré krajské struktury, jsme v novém silném spojenectví, máme tvůrčí elán a chuť věci zlepšovat,“ uvedl Tomáš Pajonk, předseda krajského sdružení Strany svobodných občanů, který připomněl, že Svobodní měli již v minulém krajském průzkumu nadějných 4,5 %.

Jak uvedla agentura SANEP, volby ve Zlínském kraji by dnes vyhrála KDU-ČSL s takřka devatenácti procenty hlasů. Babišovo hnutí by bylo těsně druhé. Následují sociální demokraté a komunisté. Koalice Soukromníků a Svobodných je podle lednového průzkumu na pátém místě se zmíněnými 6,6 procenty voličské obliby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…