Soukup radil Miroslavu Kalouskovi, jak ušetřit za alkohol. A pak došlo na extravagantního modrého ptáka z Řeporyjí...

27.03.2019 23:12

V dnešním vysílání Týdne podle Jaromíra Soukupa na TV Barrandov zazněly oblíbené floskule politiků, došlo tak na Soukupovo obvyklé „mělo by se“ a co znamená, když politici řeknou, že „povedou vnitrostranickou diskusi“. Miroslavu Kalouskovi pak Soukup doporučil, jak ušetřit při nákupu alkoholu, a vrhl se též na „dobrosrdečnou stranu ODS“ a jejich předsedu Petra Fialu, který je podle něj charismatický jako „středně velký citron“. A na závěr Soukup okomentoval, jak chtěl předseda pražské muslimské obce Leonid Kušnarenko „uklidnit situaci“, když vyzval muslimy u nás k ozbrojování.

Soukup radil Miroslavu Kalouskovi, jak  ušetřit za alkohol. A pak došlo na extravagantního modrého ptáka  z Řeporyjí...
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup hovoří o Kalouskovi

Soukup začal zostra, a to blížícími se volbami do Evropského parlamentu a volebními kampaněmi s nimi spojenými. Volební kampaň je podle Soukupa „druhá nejhorší věc po České poště“ a brzy se začne od všemožných politických činitelů rojit rčení „máme řešení“. Od politiků nás prý čekají jen samé floskule, ale jak sám Soukup prohlásil: „Naštěstí jsem tu já.“ S tímto prohlášením však úplně nesouhlasil jeho legendární detektor lži a došlo na bzučení.

Anketa

Vítáte zvolení Ladislava Jakla do RRTV?

95%
5%
hlasovalo: 21617 lidí

A pak Soukup začal komentovat oblíbené předvolební hlášky politiků. Jako první došlo na jeho oblíbené „mělo by se“ a poté na hlášku „hledáme programové průniky“. Ony průniky prý znamenají: „Hledáme cestu, jak říct voličům, že budeme v koalici se stranou, se kterou jsme řekli, že nikdy nebudeme.“ Když politici řeknou „ještě o tom povedeme vnitrostranickou diskusi“, pak podle Soukupa politici „budou nadávat v hospodě a pak stejně vyřeší hovno“. A připomněl, že tuto floskuli použili poslanci ODS před vyloučením Václava Klause mladšího ze strany. Soukup již avizoval, že do Evropského parlamentu kandidovat nebude.

Poté se Soukup věnoval krádežím v obchodech a pár minut si na svém stolku hrál s vejci několika velikostí, jež přehazoval mezi obaly, načež se zmínil i o přelepování etiket na samoobslužných pokladnách. Ono přelepování ilustroval na příkladu tuzemáku a dodal: „Tím jako nechci radit Mirku Kalouskovi, ale mohl by tím ušetřit.“

A ve druhé půlce se Soukup znovu vrátil ke Klausovi mladšímu. Připomněl, že se ODS zakládala „u Klausů v kuchyni“, a připojil groteskní obrázek Klausů s legendárním kuchařským mistrem Babicou, jak jsou ve skutečné kuchyni a Babica pronáší: „Když nemáte kuře, dejte tam modrého ptáka.“

Nezapomněl ani na předsedu ODS Petra Fialu. Fiala je podle něj charismatický jako „středně velký citron“. „On dřív býval normální,“ řekl dále Soukup o Fialovi s tím, že je v rukách svých poradců, a ti jsou podle jeho informací bývalými poradci expremiéra Bohuslava Sobotky. Soukup se též podivil, že ODS místo Klause spíš nevadí extravagantní starosta Řeporyjí Pavel Novotný.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Následovalo Soukupovo shrnutí kauz a neúspěchů ODS, přičemž zmínil bývalého ministra vnitra Ivana Langera a bývalého premiéra Petra Nečase. V této souvislosti připomněl vrchního státního zástupce Ivo Ištvána. Ištván Soukupovi připomíná tenistku Kurnikovovou, která prý „byla dobrá, akorát ten tenis jí moc nešel“. Ištván pak má zřejmě podobné mezery v oblasti justice.

Pak došlo na téma politické korektnosti ve filmech, zde si Soukup posteskl nad tím, že v příštím filmu čeká postavu agenta 007 Jamese Bonda elektromobil, a dodal: „Čekám, až mu místo bond girl dají nějakého toho předělaného transgendera.“

Na závěr Soukup okomentoval, jak chtěl předseda pražské muslimské obce Leonid Kušnarenko „uklidnit situaci“, když vyzval české muslimy k ozbrojování. Soukup narážel na nedávný případ, kdy právník Kušnarenko, jenž byl do čela pražské muslimské obce zvolen teprve letos v únoru, na nahrávce promlouvá k dalším muslimům v souvislosti s terorem na Novém Zélandu. „Salam alejkum všem bratrům a sestrám. Ve světle posledních tragických událostí informuji všechny naše členy, hlavně se jedná o muže: všichni, kteří mají zájem udělat zbrojní průkaz a ozbrojit se, protože ochrana majetku a zdraví, se na mě obraťte a já vám s tím pomůžu. Salam alejkum,“ říká Kušnarenko na videu natočeném na Václavském náměstí v Praze. Leonid Kušnarenko byl z místa předsedy pražské muslimské obce odvolán. „Ten pán je blb,“ vyjádřil se na konci o Kušnarenkovi Soukup. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…