Soumrak Úsvitu, úsvit nové strany? Možná se ještě dozvíme věci...

10.02.2015 9:12

V noci z pondělka na úterý se v Poslanecké sněmovně konalo jednání poslaneckého klubu hnutí Úsvit. Nepřineslo tak zásadní změny jako před třemi týdny, kdy bylo jeho výsledkem sesazení předsedy poslaneckého klubu hnutí Radima Fialy a jeho nahrazení Markem Černochem, ale podle České televize bylo rovněž poměrně dramatické. Výsledkem měl být dokonce návrh na založení nové strany.

Soumrak Úsvitu, úsvit nové strany? Možná se ještě dozvíme věci...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na základně poslaneckého klubu Úsvitu vznikne nová strana a vstoupí do ní drtivá většina poslanců tohoto hnutí. Vzorem nové strany bude Marine Le Pen

Česká televize hned v úterním ranním vysílání informovala, že noční jednání sněmovní frakce Úsvitu bylo velmi dramatické a bouřlivé. Nakonec se prý mezi poslanci měly objevovat nápady na založení nové strany, na které by se již nepodílel předseda Úsvitu Tomio Okamura. Ten měl být podroben ostré kritice.

ParlamentníListy.cz oslovily poslance hnutí Úsvit s dotazem na průběh nočního jednání a případné snahy o založení nové strany. Poslanec Milan Šarapatka, který Tomia Okamuru po jeho ostrých výrocích na adresu muslimů kritizoval nejvehementněji (dokonce se v této souvislosti vzdal funkce zahraničněpolitického experta Úsvitu) nyní prozradil, že poslanci na jednání předsedu Okamuru kritizovali, ale nelze říci, že by jednání bylo bouřlivé.

Pokud jde o založení nové politické strany, podle Šarapatky probíhala širší debata o budoucnosti hnutí Úsvit, respektive jeho poslaneckého klubu. „Vedly se debaty, jak dále co nejlépe využívat ten potenciál čtrnácti poslanců,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Šarapatka s tím, že zaznívaly různé názory.

Poslanec Petr Adam pak ParlamentníListy.cz informoval, že k tématu se hnutí Úsvit chystá svolat tiskovou konferenci, na které by mělo být řečeno vše, k čemu klub na nočním zasedání dospěl. Do té doby se nechtěl vyjadřovat.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…