Soused jel na babetě, vysvětlil Bělobrádek svou nehodu. Ke své nemoci řekl pár rozhodných slov

11.03.2014 13:45

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek se dnes na krátkém setkání s novináři přiznal k zavinění včerejší nehody, při které byl lehce zraněn jeho soused. Muže, který jel na mopedu či „babetě" po hlavní silnici, prý při vjíždění z vedlejší silnice přehlédl. Šéf KDU-ČSL ale odmítl, že by na nehodu mohly mít vliv léky, které užívá kvůli léčbě dlouhodobé nemoci. Kvůli nehodě nechce ani využít poslaneckou imunitu.

Soused jel na babetě, vysvětlil Bělobrádek svou nehodu. Ke své nemoci řekl pár rozhodných slov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Muže prý vůbec neviděl, i když se prý před vjezdem na hlavní silnici rozhlédl na obě strany. Naznačil, že za přehlédnutí druhého účastníka nehody mohl soumrak - k nehodě došlo okolo půl sedmé večer.

Bělobrádek jel naštěstí jen pomalu, vracel se od svých rodičů a jel prý pouze zaparkovat.  Že došlo k nehodě, poznal až v momentu, kdy ucítil náraz a následně uviděl letět přilbu muže, který se s ním střetnul. „Okamžitě jsem vyskočil z automobilu, při prvotním ohledání jsem zjistil, že dýchá, že nikde nebylo zjevné krvácení. Promluvil jsem s ním, viděl jsem, že reaguje, okamžitě jsem pak volal záchrannou službu tak, aby se dostal do rukou odborníků,“ popsal Bělobrádek s tím, že zraněného muže nezná, přestože to byl soused.  

Kvůli nehodě odmítl využít poslaneckou imunitu s tím, že imunita by se měla vztahovat na rozhodování poslance o zákonech, nikoliv na dopravní nehody.

Léky prý za nehodu nemohly

Včerejší nehoda byla Bělobrádkova první, při které došlo ke zranění. Dosud prý měl jen několik nehod, při kterých došlo jen k drobným škodám. Odmítl také, že by za nehodu mohly léky, které bere kvůli roztroušené skleróze, jíž dlouhodobě trpí. „Absolutně vylučuji, že léky, které beru, mohly snížit moji pozornost,“ uvedl.  

Nehoda je vyšetřována v rámci přestupkového řízení.

Zraněný muž odmítnul hospitalizaci, Bělobrádek se s ním chce setkat, aby se mu ještě jednou omluvil a celou věc uzavřeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…