Spáchejte sebevraždu, lháři! Exčlen ODS si to vyřídil s Němcovou, Kubou a spol.

18.11.2013 11:51

V pondělí ve 14 hodin má začít jednání Výkonné rady ODS. Náladu jejím členům může ale zkazit dopis bývalého člena ODS a expředsedy místního sdružení ODS Kunratice Zdeňka Šmída. Tam ODS mívala ve volbách přes 50 procent hlasů. Vyzval členy vedení ODS, aby kvůli debaklu ODS spáchali sebevraždu.

Spáchejte sebevraždu, lháři! Exčlen ODS si to vyřídil s Němcovou, Kubou a spol.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výkonná rada ODS

„Vážené členky a vážení členové Výkonné rady ODS, jako bývalý dlouholetý člen ODS - od roku 1996, do března 2013 a více než tři volební období předseda místního sdružení Kunratice a též místopředseda zrušené oblasti Prahy 4, si dovoluji vyjádřit názor na to, kam jste to Vy, vedení ODS, dovedli a jakého výsledku ve volbách jste dosáhli. Je to jednoduše řečeno strašné, totální porážka, neuvěřitelný debakl. Žít a politicky pracovat v Japonsku, tak po oznámení výsledku voleb pro ODS musíte spáchat celá výkonná rada hromadně harakiri. Prostě nést odpovědnost,“ vyzval na úvod Šmíd.

Příčiny průšvihu ODS

Podle Šmída Oblastní rada ODS Prahy na důvody klesající podpory ODS dlouhodobě poukazovala: nedodržování volebního programu, chtivost řady členů po funkcích a výhodách za každou cenu, zákulisní dohadování personálních otázek, naprosté odtržení vedení od členské základny. To vše podle něj způsobilo, že ODS se stala naprosto nevěrohodnou a pravicovou politiku pouze předstírající stranou.

„Vaše přesvědčení o Vaší nenahraditelnosti, Vaše víra, že Vy jste Ti vyvolení, kteří nyní vyvedou ODS z děsivého propadu voličské přízně je opravdu, ale opravdu mylná. Z různých vyjádření vedení ODS je naprosto jasné - změny jsou nutné, potřebné a nevyhnutelné! Jistě ano! Je to podobné, jak s vyhlášením potřeby perestrojky. Já chápu nutnost perestrojky, chápu nutnost ji zavést, jen jaksi nechápu, ze tuto perestrojku chtějí dělat ti, kteří nutnost dělat tuto perestrojku způsobili,“ píše dále v dopise s tím, že za neutěšený stav ODS může většina členů Výkonné rady ODS.

„A Vy jste důvody a řešení našli! Mohou za to Ti, kteří kritizovali způsob vedení ODS, kteří chtěli změnu, chtěli kongres, nové tváře, s nadsázkou a smutnou parafrází se dá říci, chtěli ODS demokratickou a s lidskou tváři. Ne zkamenělé tváře politických dinosaurů v nejvyšších funkcích, automaticky zvyklé být vždy na volebních regionálních sněmech, kde se odhlasovávalo po vzájemné kontrole to, co bylo dávno na sekretariátu dohodnuté. Je to smutné, pro mne jako dlouhodobě pravicově smýšlejícího bývalého člena a voliče, kam je možné nejsilnější pravicovou stranu dovést,“ míní Šmíd.

Poděkujte Bohuslavu Svobodovi za jeho fungování v ODS v Praze

A pak se věnuje pražské ODS a kritice jejího předsedy, exprimátora Bohuslava Svobody. Výkonná rada totiž na návrh Svobody podpořila zrušení místních sdružení ODS Praha 4 a Praha 13.

„Poděkujte Bohuslavu Svobodovi za jeho fungování v ODS v Praze, jeho výrazný podíl na likvidaci jemu nepohodlných oblastí, a to dokonce s lživým zdůvodněním o očištění ODS. Jeho následná spokojenost nad devastaci členské základny za podpory Vás všech ve výkonné radě! Gratuluji Vám všem, kteří jste podpořili normalizační proces vedený v Praze panem Svobodou, pod jeho vedením nomenklaturní dosazování kádrů na prověrkové komise, například v Praze 4 pod vedením pánů Bendy, Horálka a dalších 11 členů nominovaných k vylučování spolustraníků, kteří pro ODS v mnoha případech odpracovali mnohem více než mnozí z Vás, na rozdíl od Vás však zadarmo, pouze z přesvědčení. A tito vylučovaní členové neměli ani možnost se bránit, dokázat, že důvody uváděné třeba pro zrušeni oblasti v Praze 4 jsou zástupné a lživé,“ zlobí se Šmíd.

Nečase jste celou dobu podporovali

„Pánové Bohuslav Svoboda, Marek Benda a další z Vás, kteří bezmezně a servilně souhlasili se vším, co Petr Nečas vyhlásil a které on na oplátku podporoval v jejich funkcích se, jak se zdá, již k bývalému předsedovi nějak nehlásí. Nechci Vás, dámy a pánové, podezřívat, že Vaše bezmezná podpora Petra Nečase většinou z Vás byla pouze vykalkulována a cílená na získání jeho podpory pro získání míst na kandidátkách, ve vládě a na dobře placených správních a dozorčích radách. Určitě to byla pouze Vaše upřímná touha pro práci, pro voliče, nikoliv snad pro výhody a osobni moc, ale a jen pro možnost se zapojit do služby lidu. A tato snaha Vás asi též vedla k Vašim postojům v minulosti a jednoznačné podpoře třeba Petra Nečase. No, nějak mě napadá, někdy je dobrá ztráta paměti - škoda jen, že jí netrpí i voliči, že ano, vážení členové Výkonné rady?“ připomíná Šmíd, že až na pár výjimek směřování za Petra Nečase ve vedení ODS nikdo nekritizoval.

„Bezzásadovost, lež, držení se funkcí, nedodržování slibů, co myslíte dámy a pánové ve výkonné radě, je to to, co voliče získá a bude je přitahovat? No, volby to ukázaly. Vy teď jste v údivu nad tím, že volič nepochopil velikost Vašich myšlenek, ideálů, neocenil Vaši obětavost a snahu napravit to, co jste způsobili. Vy všichni, jste vinni, někteří více, někteří možná méně, pár možná z Vás jen mlčelo. Ale i v procesu s Miladou Horákovou, též někteří jen mlčeli,“ dodává bývalý místopředseda ODS Praha 4 Šmíd.

Omluvte se, odstupte

Šmíd připomíná, že v městské části Praha Kunratice od vzniku ODS vždy vedla radnici většinově ODS, v posledních volbách získala z 11 zastupitelů 7, přes 50 procent: „To se může o takové úspěšnosti panu Bohuslavu Svobodovi jen zdát. No, nyní u nás zde ve volbách měla ODS zhruba 11 procent. Blahopřeji Bohuslavu Svobodovi, je to téměř plánované zničení ODS, oslabení pravice a pomoc levici k získání radnic, které byly donedávna baštou ODS a pravice.“

„Myslím, že to, co ještě Vy, kteří máte na této situaci obrovský podíl a vinu, můžete pro ODS a pravici udělat, je, že se voličům omluvíte a odstoupíte. Nevěřím sice, že tento krok uděláte, přesto Vás o něj v rámci zachování pravice žádám,“ vyzval Šmíd členy Výkonné rady.

Volební pokles ODS

ODS za Mirka Topolánka zvítězila ve volbách 2006 s 1 892 475 hlasů, což bylo 35,38 procenta. Ve volbách 2010 obdržela ODS 1 057 792 hlasů, což činilo 20,22 procenta. V krajských volbách 2012 ODS získala již jen 324 081 hlasů. A v prezidentských volbách získal kandidát ODS na prezidenta 126 846 hlasů. Letošní sněmovní volby získala 384 174 hlasů, tedy 7,72 procenta hlasů.

V Kunraticích, které spadají pod sdružení ODS Praha 4 a kde bylo v rámci rozhodnutí Výkonné rady také zrušeno místní sdružení, ODS v posledních komunálních volbách získala 50,73 procenta. V samotné Praze 4 vyhrála ODS v posledních komunálních volbách s 35,56 procenta hlasů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…