Spalas s ním? Spalas s ním? Zvrat ve věci svědka z kauzy Parkanová

24.09.2012 20:33

Pilot Karel Daňhel, jedna z klíčových postav vyšetřování předraženého nákupu letadel CASA, stále ještě nebyl osvobozen od obvinění z pohlavního zneužití nezletilé dívky. To se objevilo v době, kdy začal vypovídat o okolnostech nákupu letadel. Nyní se objevily informace, že na dívku, která jej obvinila, byl ze strany policie vyvíjen nátlak.

Spalas s ním? Spalas s ním? Zvrat ve věci svědka z kauzy Parkanová
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA a Parkanová, koláž

„Nátlak na ní byl. Z ničeho nic přišli a ptali se, jestli s ním spala a opakovali to stále dokola,“ popisuje pro server Aktuálně.cz matka dívky. „Musel to být pro ni šok. Doma jsem s ní mluvila a řekla, že to není pravda. Řekla to špatně, už to byl pro ni šok,“ vykládá.

Policie ani státní zastupitelství o této skutečnosti nic neví. „U výslechu byla i sociální pracovnice, která byla celou dobu s dívkou, a ta řekla, že k žádnému nátlaku nedošlo,“ řekla žalobkyně Eva Vycpálková.

Ačkoliv dívka již řekla, že si obvinění vymyslela, vyšetřování se ke konci nechýlí. Policisté se nyní rozhodli vyslechnout Daňhelova syna a rovněž manželku, se kterou se právě rozvádí. Žalobkyně na jejich vyslýchání nevidí nic divného, Daňhelova advokátka Lucie Hrdá jej však považuje za zcela irelevantní.

Pilot Karel Daňhel zpracovával jako expert na vojenskou techniku pro generální štáb posudky na nákup letounů CASA. Uvedl, že jejich nákup od počátku provázela nestandardní rozhodnutí a tlak politiků. V kauze byla obviněna tehdejší ministryně obrany Vlasta Parkanová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…