Spekulace se potvrzují: Kyjev jedná s povstalci o výměně území

01.10.2014 14:38

Server iDnes.cz přináší informace o tom, že ukrajinská vláda v Kyjevě vyjednává s ukrajinskými separatisty o výměně území - konkrétně jde o doněcké letiště, které sice drží vládní jednotky, ale za cenu značného úsilí.

Spekulace se potvrzují: Kyjev jedná s povstalci o výměně území
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

„Jednání o výměně letiště skutečně běží. Výměna se bude týkat území těsně přiléhajících k Doněcku. Jde o velká území,“ řekl doněcký gubernátor Serhij Taruta bez dalších podrobností ukrajinské agentuře Unian.

Ukrajinská média tvrdila, že má být prostor okolo letiště vyměněn za přístav Novoazovsk ovládaný separatisty, který je vstupní branou k Mariupolu. Gubernátor však tyto spekulace vyvrátil. „O Novoazovsku se bohužel nevyjednává,  zůstává okupovaným městem,“ uvedl. Otázkou je, co ukrajinská vláda a armáda získá, pokud letiště v Doněcku skutečně přenechá separatistům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…