Špidla vydělal 33 milionů. Nehorázný výsměch! píše server

06.07.2013 18:45

Na webu Fragmenty.cz se objevila úvaha o majetkových poměrech expremiéra a někdejšího komisaře Evropské unie Vladimíra Špidly (ČSSD). Ve svých funkcích si prý přišel na třiatřicet milionů korun, což má být nejvíce ze všech českých politiků. Dělí navíc lidi do různých kategorií. Komentář napsal autor vystupující pod označením Super User.

Špidla vydělal 33 milionů. Nehorázný výsměch! píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Špidla

„Nepatřím k sortě typických českých závistivců, závidějících sousedovi nos mezi očima. Když je někdo šikovný, ať si vydělá, co chce. O šikovnosti zmíněného pána mám ovšem své pochyby a jeho výdělek 33 milionů Kč se mi zdá nehorázným výsměchem všem. Nikdo z Čechů si v politice zatím oficiálně nevydělal víc než on,“ píše autor. Dále připomíná, že bývalý dělník a archeolog chtěl vstoupit do české horní parlamentní komory, ale nedostal se tam, prý naštěstí.

Špidla a podlidé

Špidla, jenž je dnes stínovým ministrem životního prostředí, má obdržet důchod ve výši dvaceti tisíc korun, ale za práci odvedenou v rámci EU navíc obdrží ještě 110 tisíc korun měsíčně. Stojí proto za připomenutí, že právě tento nejbohatší český důchodce dělí lidi do více kategorií na lepší a horší, což se ukázalo v nedávném rozhovoru pro Hospodářské noviny. O lidech příštího kabinetu Jiřího Rusnoka mluvil jako lidech druhé až třetí kategorie.

Do druhé kategorie zřejmě spadají ti, kteří vzešli z Lidového domu, ale dají se hůře ovládat. Do třetí kategorie pak podle autora patří všichni ostatní. „A pokud snad nepatří do prvních třech kategorií, pak jsou to očividně podlidé. To ale pan Špidla ještě neřekl, zatím se věnuje těm třem, původně jedněm, na které se mu sociálně demokratický kádr začal drolit. A já k tomu poznamenávám:  Kde se v tom autistovi bere ta drzost?,“ ptá se závěrem autor.

Proti kategorizování odborníků navržených do Rusnokovy vlády se důrazně vyhranil i kancléř prezidenta Vratislav Mynář.

„Co k tomu říct? Mě docela zaráží, že zrovna z úst pana Špidly zaznívá hodnocení toho, kdo patří do druhé či třetí kategorie. Myslím si, že kdyby občané vystavili vysvědčení panu Špidlovi, tak bychom se při jeho zařazení do nějaké kategorie pohybovali v dvou, ne-li trojmístných číslech. Že zrovna pan Špidla, který musel být uklizen do Evropské komise a nyní je najednou největším odborníkem na ekologii, je také arbitrem kvality lidí, mě docela překvapilo,“ řekl se smíchem Mynář ParlamentnímListům.cz.

„Názor pana Špidly nesdílím. Výběr ministrů je samozřejmě, jak již pan prezident řekl, naprosto v kompetenci pana premiéra, ale jak sleduji ta jména, tak ti lidé jsou odborníci, kteří již s tím dotyčným rezortem měli něco do činění či mají zkušenosti. Ta sestava je podle mě vybrána vhodně. Naopak se ukazuje, že ti škarohlídi, kteří říkali, že se nedaří vládu sestavit a že nejsou osobnosti, které by do vlády šly, neměli pravdu,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Zemanův kancléř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…