Spiknutí Západu v čele s USA se nezdařilo, konstatoval syrský prezident Asad

04.10.2015 15:58

Podle syrského prezidenta Bašára Asada mají západní představitelé pocit selhání a jejich spiknutí proti Sýrii se jim nezdařilo. Informovala o tom agentura Reuters, podle které Asad na svém twitterovém účtu označil za kontraproduktivní nálety, jež mezinárodní koalice v Sýrii vede proti radikálům z Islámského státu (IS). Ruské letectvo, které se rovněž začalo angažovat v Sýrii, za posledních čtyřiadvacet hodin podniklo dalších dvacet náletů, přičemž deset z nich bylo zacíleno přímo na IS.

Spiknutí Západu v čele s USA se nezdařilo, konstatoval syrský prezident Asad
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

„Terorismus se rozšířil,“ komentoval podle agentury Reuters vývoj Asad, v jehož zemi již delší dobu útočí na pozice Islámského státu některé západní a arabské země vedené Američany. Tento týden navíc s vlastními nálety v Sýrii začali i Rusové, kteří od západní aliance ovšem schytávají kritiku za to, že se nezaměřují pouze na Islámský stát, ale také na údajně umírněnou protiasadovskou opozici. Moskva je totiž dlouhodobým spojencem Asadova režimu.

„Koalice s Ruskem, Íránem a Irákem musí zvítězit, jinak může být Sýrie zničena,“ uvedl prý rovněž Asad, bez kterého vidí budoucnost v Sýrii právě představitelé západní politiky. Americký prezident Barack Obama se tento týden během summitu proti terorismu v New Yorku vyjádřil tak, že vítězství nad radikály z IS bude dosaženo až po Asadově odchodu. Proti tomu se staví logicky Moskva, která zastává názor, že současný syrský prezident musí být součástí řešení syrské krize.

Občanská válka v Sýrii zuří už čtyři a půl roku a vyžádala si více než čtvrt milionu lidských životů. Desetitisíce lidí zemi kvůli konfliktu opustily a zamířily mimo jiné do zemí starého kontinentu, který tak nyní čelí nebývalému náporu imigrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…