Špion s jedem měl kufr! Janek Kroupa s ním mluvil a odhalil pravdu

11.05.2020 6:50

Investigativní novinář Janek Kroupa se ve svém textu pro Seznam Zprávy zaměřil na Andreje Viktoroviče K. Muže, jenž je podle bezpečnostních složek tím, kdo měl do Česka přivézt ricin a kvůli němuž jsou pod policejní ochranou starostové Pavel Novotný, Ondřej Kolář a primátor Prahy Zdeněk Hřib. Kroupovi Viktorovič K. odhalil, že opravdu přijel do Česka s kufrem. Jen tvrdí, že v něm měl dezinfekci a bonbony.

Špion s jedem měl kufr! Janek Kroupa s ním mluvil a odhalil pravdu
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: Reporter Janek Kroupa

34letý muž podle zjištěných informací řídí diplomatické zastoupení jedné z ruských federálních agentur v Česku. Když se jej reportér zeptal, jak vysvětlí, že právě on měl dovézt do Česka ricin, nehnul ani brvou. "To musí být nějaký omyl, vezl jsem v kufru dezinfekci a bonbony,“ uvedl Andrej Viktorovič K. Potvrzuje tak mimoděk informaci týdeníku Respekt, že měl u sebe vskutku kufr. Jen jed ricin popírá.

Do Česka měl přiletět 14. března, na letišti jej měl vyzdvihnout řidič ruského velvyslanectví Alexandr A. I toho čeští zpravodajci považují za příslušníka ruské tajné služby FSB. Nyní je otázkou, zda Andrej Viktorovič K. měl být pouze kurýrem, nebo právě on měl být i útočníkem. Podle jeho zařazení v diplomatickém sboru by se mohlo jednat o tzv. zpravodajského důstojníka.
 
Podle zdrojů Seznam Zpráv Andrej Viktorovič K. přiletěl do Česka, zdržel se však krátce a vrátil se do Ruska. Následně se přes Bělorusko vrátil opět do Česka - na konci března. Andrej Viktorovič K. však tvrdí, že po svém příletu do Česka 14. března už nikam necestovat. 
 
Policejní ochranu mají výše zmínění politici od začátku dubna, kdy se situace podle všeho vymkla kontrole. "Ať už to bylo tím, že BIS přestala být schopna důsledně sledovat Andreje Viktoroviče K., nebo ztratila jed či jednoduše zjistila, že sama není schopna politiky ochránit, musela se obrátit na policii," píší Seznam Zprávy.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…