Špión ze Slovenska prý ví, jak to bylo se smrtí Němcova. Stopa jasně míří k ruské rozvědce

03.03.2015 16:17

Bývalý slovenský agent působící v Rusku Vladimír Suchodolinský přináší nové informace o vraždě Borise Němcova, který byl dnes pochován. Někdejší agent má za to, že Němcova odstranila ruská tajná služba. Zahraniční účast na vraždě odmítá, protože by to bylo příliš riskantní. Zvlášť s ohledem na to, že se vše odehrálo v sousedství Kremlu. Suchodolinský se vyjádřil na sociální síti Facebook.

Špión ze Slovenska prý ví, jak to bylo se smrtí Němcova. Stopa jasně míří k ruské rozvědce
Foto: Grigorij Pasko
Popisek: Boris Němcov ve své pracovně při rozhovoru

"Tajná služba to udělala, ne zahraniční, ale ruská, přičemž je jedno, která z nich. Jestli to byli radikálové, kteří reagovali na výzvy k boji proti páté koloně, tak ruské služby od prvního momentu věděly, kdo jsou vrazi. Spáchali vraždu s vědomím tajných služeb," prohlašuje jasně Suchodolinský.

Profesionál zabije jen toho, za koho má zaplaceno

Vychází přitom z toho, že v Moskvě funguje propracovaný kamerový systém, který je schopen sledovat lidi téměř na každém kroku a je tedy možné říci, kam se vydalo auto s vrahem či vrahy. Právě tajná služba by mohla auto zadržet během několika minut na základě několika povelů předaných na patřičná místa vysílačkou.

Ze stejného důvodu se mu jeví jako nesmyslné úvahy čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova, jenž z vraždy obviňuje ukrajinskou tajnou službu, které údajně mohla pomoci CIA. V tato střeženém prostoru před Kremlem by si to prý žádná zahraniční služba nedovolila s ohledem na příliš velké riziko. Nedovolila by si ani vraždou pověřit někoho z místních, protože by neměla zaručenou jeho absolutní mlčenlivost.

Ten, kdo to provedl, nezabil svědkyni, protože profesionál zabíjí jen ty, za které má zaplaceno, míní někdejší agent. A v takto střeženém místě musí mít předem domluvené krytí, pokud nechce být odhalen, což je podle Suchodolinského přesně tento případ.

Suchodolinský doslova napsal

1. FSO (Federalna sluzba ochrany) ma cely perimeter pod kontrolou. Poznam z vlastnej skusenosti, ked som riesil veci pre cloveka z delegacie, tak prisiel do 30 sek. Ked sa pokusili aktivisti Greenpeace roztiahnut plagat na urovni mosta pod Chramom Vasilia blazeneho, tak tam bola FSO za par sekund. Kamier su tam desiatky. Aj na moste az za mostom z kazdej strany, kamery by auto zachytili aj po odchode z miesta. V Moskve existuje tzv. system kameroveho monitorovania "potok". Prechadzas od jednej kamery k druhej a ani si to neuvedomujes... V okoli Kremla je to dokonale. Aj keby to upratovacie auto tam bolo umyselne, tak aby sa zo zaznamu nedalo dokazat, kto presne striela. Inak zistit auto so strelcami a odchytit ich o 2-4 km je absolutne normalne. 2-3 pokyny do vysielaciek. Mimochodom by ich hned prenadledovalo auto z FSO. Okrem toho, kvoli vojne na Ukrajine su zosilene kontrarozviedne opatrenia, takze dostavam sa k naslefujucemu bodu.

2. Dristy Kadyrova o ucasti CIA a ukrajinskych sluzieb na vrazde Nemcova su bajkou hodnou ruskej historie. Ziadna zo sluzieb, ktora pracuje profesionalne a ktora si vyhodnocuje spominane kontrarozviedne opatrenia, nebude organizovat vrazdu v mieste, kde je obrovske riziko odhalenia. Aj keby to bol najomny vrah, tak ak by ho chytili, mohol by dat svedectvo o zahranicnej stope. Ziadna profesionalna sluzba by sa tak nespravala! Ak pripustim, ze by to urobilsla, tak niekde v ustrani a vysledok by bol ten isty.

3. No tajna sluzba to urobila, no nie zahranicna ale ruska! Je jedno ktora. Ak to boli radikali, ktori reagovali na vyzvy proti 5. kolone a jej predstavitelom, ktorych identita je jadna, tak ruske sluzby od prveho momentu vedeli, kto su vrahovia. Urobili to s vedomim slizieb. Pred velkou protestnou demonstraciou su opozicni lidri pod odpucuvanim a aj pod sledovackou. To je prax aj z minulosti. Dokonca niektorych lidrov (Navalny) pred demostraciou aj zavreli. A teraz by Nemcova, ako hlavneho organizatora nechali len tak? Bez odposluchov a bez sledovacky? Podla ruskych zdrojov Nemcov byval jednu stanicu metrom. Takmer vzdy isiel metrom, lebo most je velmi veterny. Bol na kave s tou mladou Ukrajinkou. Museli vediet, ze sa rozhodol ist pesi a nie metrom. Par blaznov si neodsleduje tak dobre cloveka, ktory uz ma skusenosti so statnou sledovackou. Statnu bral ako sucast svojho zivota... Informacie pre komando isli prave od nej a z odposluchov

4. Vrazedne komando: Profesionali. Profesionali nezabijaju osoby, ktore su pri obeti. Zabijaju iba obeti, za ktoru maju zaplatene. Iba amateri zabijaju "svedkov". Profesional vsak tiez pozna kontrarozviednu situaciu a takto pred kamerami to urobi iba vtedy, ked si je isty, ze nebude odhaleny a ze ma krytie. To je aj tato situacia...

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …