Spisovatel Pavel Kohout pokřtil knihu „Kde je zakopán pes“. Věnoval ji zavražděnému jezevčíkovi

17.06.2016 18:56

Literát Pavel Kohout pokřtil ve čtvrtek v Praze nové vydání své memoárové knihy Kde je zakopán pes. Kniha je koncipována jako vyprávění dramatických životních událostí, které autor sděluje svému jezevčíkovi, jemuž dílo pomyslně věnoval. S vydáním knihy Kohoutovi pomáhal Radek Augustin, šéfanalytik prezidentské kanceláře.

Spisovatel Pavel Kohout pokřtil knihu „Kde je zakopán pes“. Věnoval ji zavražděnému jezevčíkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Křest knihy Pavla Kohouta Kde je zakopán pes

Anketa

Volili byste Roberta Šlachtu do politické funkce?

46%
54%
hlasovalo: 10812 lidí

Několik desítek lidí přitáhl ve čtvrtek večer do Paláce knih na Václavském náměstí v Praze křest nového vydání knihy Pavla Kohouta Kde je zakopán pes. Jde o upravené vydání díla s již skutečnými jmény aktérů, kteří dříve byli kvůli hrozbě stíhání označováni jinak. Kniha je vyprávěním silných dramatických životních událostí Pavla Kohouta.

Jak sám spisovatel Kohout při křestu knihy upozornil, o současné vydání se zasloužil Radek Augustin, šéf analytického odboru Hradu, politik a historik, který se s Pavlem Kohoutem roky zná.
 
Kniha byla původně věnována již zmíněnému jezevčíkovi jménem Edison, kterého Kohoutovi prý otrávila komunistická Státní bezpečnost. „Když jsme ho v zahradě pohřbívali, slíbil jsem mu, že mu napíšu román. Takže ten román je skutečně napsán pro jezevčíka,“ prozradil spisovatel. Právě proto knihu nepokřtili šampaňským, ale psími granulemi.
 
Dodal, že kvůli zlomenému palci na pravé ruce, kterou píše, se bude muset podepisovat levou rukou, a za tím účelem si nacvičil podpis Kohout 2016. „Nic jiného skutečně nenapíšu,“ usmál se. Radek Augustin k tomu poznamenal, že až budou lidé podepsanou knihu třeba někdy v budoucnu prodávat, bude mít vysokou hodnotu nejen kvůli podpisu autora, ale právě pro jedinečnost, že byla podepsána levou rukou.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…