Spisovatel přichází s ohromujícími slovy. Někdo prý silvestrovské sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem uměle vyvolal

03.01.2017 17:47

Česko-německý spisovatel a žurnalista Tomáš Krystlík se rozepsal nad silvestrovskými událostmi v Kolíně nad Rýnem. Překvapilo jej, že se o opakování násilností z minulého silvestra pokoušelo stejně nebo více lidí než před rokem, podle původu převážně ze zemí severní Afriky. Jak dodává, policie však byla dobře připravena a vše zvládla.

Spisovatel přichází s ohromujícími slovy. Někdo prý silvestrovské sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem uměle vyvolal
Foto: Youtube.com
Popisek: Česko-německý spisovatel a žurnalista Tomáš Krystlík, autor množství článků a esejí, zaměřených na otázky československých dějin, česko-německých vztahů a vysídlení německého obyvatelstva ze Sudet po druhé světové válce

„Už o silvestru 2015 bylo nápadné, že se hromadné násilnosti odehrály pouze v hlavním městě Severního Porýní-Vestfálska, i když sdělovací prostředky se ze všech sil snažily veřejnosti sugerovat opak. Snaha migrantů zopakovat předloňský scénář na stejném místě ve stejném čase vyvolává naléhavou otázku po iniciátoru obou akcí. Že by se sami za zostřených policejních opatření dobrovolně chtěli vystavit násilí státní moci, navíc při svém nejistém pobytovém statutu, lze oprávněně pochybovat,“ poznamenal úvodem Krystlík. Následně si všímá komentáře kriminologa Klause Boerse, jenž tvrdí, že skupiny migrantů se aktivizovaly k akci pomocí sociálních sítí. To sice může být podle Krystlíka pravda, otázkou však podle něj zůstává, kdo akci zorganizoval. 

„Vynořuje se naléhavé podezření, že i kolínská akce na přelomu roků 2015 a 2016 kvůli své osamělosti v Německu a v západní Evropě byla řízená, protože sexuálním napětím, touhou okrádat, dělat výtržnosti zákonitě museli trpět všichni migranti daného původu, takže v místech s jejich vyšší koncentrací by muselo na silvestra v obou letech docházet i jinde v Německu a v Evropě,“ domnívá se a tvrdí, že někdo obě silvestrovské události uměle vyvolal.

  • Původní text ZDE

„Severoporýnsko-vestfálské obyvatelstvo bylo, zřejmě vlivem lehce manipulovatelných dělnických vrstev v tamějším těžkém průmyslu, již v minulosti získáváno KGB pro prosazování sovětských protizápadních cílů, jako příklad uveďme masové protesty proti dozbrojení NATO Pershingy II jako odpovědi NATO na rozmístění SS-20 v zemích Varšavského paktu. Právě v této spolkové zemi zbylo zřejmě dost sovětských agentů, kteří po rozpadu SSSR přešli do nečinnosti, připraveni se někdy v budoucnu na povel Moskvy aktivizovat,“ poznamenal následně Krystlík. Otázkou pak je, komu je celá situace ku prospěchu a koho měla poškodit. 

„Nebudeme daleko od pravdy tvrzením, že obě kolínské silvestrovské akce měly za úkol popudit evropskou veřejnost proti migrantům, narušit důvěru německých obyvatel ve vlastní stát, protože nedokázal zajistit pořádek... Podaří-li se to, poškodí se tím nejen Německo, nýbrž i Evropská unie,“ sdělil závěrem Krystlík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…