Spisovatel z Německa píše, proč nemáte nadávat Nečasovi za lásku Nagyové

01.08.2013 12:18

Spisovatel Ota Filip, žijící v Bavorsku, napsal do Reflexu reakci na úvahy o lásce bývalého premiéra Petra Nečase a jeho šéfky sekretariátu Jany Nagyové. Podle spisovatele jsou politici jen lidé, a proto není nic divného, že někdy hřeší více, než je nutné. Za příklad dal i současného německého prezidenta.

Spisovatel z Německa píše, proč nemáte nadávat Nečasovi za lásku  Nagyové
Foto: hns
Popisek: Zamilovaný Nečas, koláž

Když prý Filip čte v českém tisku pikantní historky o premiérovi a jeho blonďaté sekretářce, má občas pocit, jako by novináři Nečasovi tuto zralou, ale stále atraktivní dámu záviděli. Jeho samotného prý na tomto vztahu vůbec nic nepohoršuje.

„Četl jsem v českém tisku, že český ministerský předseda žil v době, kdy vykonával svou funkci, v trvalém stresu. A protože není na rozdíl od jistého předního českého politika alkoholikem, neuvolňoval své trvalé napětí třeba slivovicí z rodného valašského kraje, ale hledal a nacházel pochopení, útěchu i něhu u madame Nagyové hned vedle v kanceláři,“ píše spisovatel.

Politici jsou podle něj jen lidé, mající své slabosti. Na tom nic nemění to, že v českém i německém tisku můžeme číst řadu útoků na politiky, často prý podlých. Jenže pokud si tito hřešící lidé něco nadrobí, musí si to též sami vylízat.

V Německu prý také ne každý hledí s pochopením na spolkového prezidenta Joachima Gaucka. Původní profesí evangelický farář a z této pozice nositel mravnosti si místo manželky, která s ním dlouhá desetiletí statečně sdílela osud rebela v NDR, nastěhoval do prezidentské rezidence v Berlíně zbrusu novou partnerku, aniž by považoval za nutné se rozvést.

„Roli první dámy tedy ve Spolkové republice Německo nehraje manželka, ale milenka pana prezidenta,“ rekapituluje spisovatel a dodává, že němečtí občané kvůli tomu museli „spolknout hořkou ropuchu“, jak se prý v této zemi říká. Je prý jen na Češích, zda v sobě najdou tolik velkorysosti, aby spolkli premiéra ve výslužbě s jeho blonďatou madame.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…