Spojme se všichni proti nim! Advokátka vyslala velkou výzvu k českému lidu

18.06.2017 16:05

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová vyzvala na svém blogu na serveru Aktuálně.cz ke spojení se nás všech proti všem nahoře, kteří chtějí, abychom se žrali navzájem. „Nedělejme jim tu radost,“ řekla a obula se do politické scény v naší zemi, která je podle ní tragická.

Spojme se všichni proti nim! Advokátka vyslala velkou výzvu k českému lidu
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

„Heslo rozděl a panuj – latinsky divide et impera – pochází z doby starověkého Říma. Vychází z poznání, že znesvářené a rozdělené skupině se vládne snáze než skupině semknuté a vnitřně jednotné. Touto zásadou se řídili zejména účastníci politického boje, kteří se snažili vyvolat mezi svými protivníky nesváry a rozbroje, aby je pak mohli jednotlivě snadněji porazit a ovládat. Přesně to se nyní děje v České republice, a může to být začátek konce. Možná i demokracie v její samé podstatě,“ varuje Hamplová.

Poukazuje na to, jak se dělí platy mužů a žen, živnostníci proti zaměstnancům, velké firmy proti malým, bezdětní proti rodinám, věřící proti nevěřícím, veřejné školy proti soukromým a další. „A ten scénář je vždy stejný – podle toho, která partaj to říká, vytvoří se obraz nepřítele z nějaké skupiny, a ten se živí. Protože doufá, že těch ‚jejich‘ je víc, a on posbírá jejich hlasy,“ uvedla. Nedělají to však podle jejích slov kvůli konání dobra, ale kvůli sobě, aby měli moc nad námi, které systematicky proti sobě rozeštvávají, abychom se žrali navzájem. „Oni pak v klidu posbírali funkce, domluvili se bez ohledu na předvolební proklamace a pak společně vymýšleli neskutečné zhovadilosti proti nám, založené na nedůvěře v nás všechny,“ podotkla s tím, že oni chtějí kontrolovat, buzerovat, hlásit, všechno vědět, diktovat a pokutovat, protože preventivně podezřívají nás všechny.

  • Původní text ZDE

„A víte, co je nejhorší? Že my po nich ty stupidity opakujeme, a skáčeme jim tak na tuto primitivní metodu. Ve všech rolích, v nichž jsem kdy byla, to bylo o práci, a každá ta role měla minusy a plusy. Takže vím, že jak mezi zaměstnanci, tak mezi živnostníky jsou gauneři. Stejně jako jsou gauneři mezi advokáty, lékaři, starosty, mezi muži, mezi ženami… Zkrátka najdou se v každé skupině lidí… Ale jen proto nebudu za svoloč a vyžírky a zloděje označovat všechny a štvát jedny proti druhým,“ sdělila svůj názor Hamplová a nejvyšší procento gaunerů a vyžírků vidí právě ve vrchních patrech politiky. 

„Dokážu ovšem také říct, protože mám mozek i zkušenosti, že znám pár skvělých politiků napříč spektrem a je mi ctí se s nimi občas potkat. Taky o nich neslyšíte v souvislosti s nějakými skandály. Ani nám nekážou. Nemluví nám do života,“ sdělila. 

Závěrem se pak zeptala, zda politici vůbec vědí, že my jsme jejich zaměstnavatelé a oni naši zaměstnanci. „Přestaňme poslouchat ty jejich řeči a spojme se všichni proti nim. Jsme totiž na jedné lodi s názvem Česká republika. A oni ať si plují, s kým chtějí, když my jim nejsme dost dobří – protože jinak by si o nás nemysleli jen to nejhorší. Nebo! Ať si laskavě sednou k těm veslům, ať se konečně hneme někam dál. Ne že budou čekat, že to (zase!!!) odedřeme za ně,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…