Spokojený policejní prezident: Díky migrační krizi se nám zájemci o službu hrnou

17.02.2016 21:06

Migrační krize povzbuzuje zájem českých mladých mužů a žen stát se policisty. Dnes to řekl policejní prezident Tomáš Tuhý. Potvrdil, že letos chce policie zvýšit stavy o 850 lidí. Nová tabulková místa jsou součástí již dříve zveřejněného plánu rozvoje činnosti policie. Nábor 850 lidí je rekordní za poslední roky.

Spokojený policejní prezident: Díky migrační krizi se nám zájemci o službu hrnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

„Obecně říkám, že v současnosti, kdy je Česká republika součástí problémů, které se týkají zejména ostatních států Evropy, zájem českých mužů a žen o práci v českých bezpečnostních sborech stoupá,“ uvedl Tuhý. Dodal, že v tom cítí „trochu vlastenectví, kdy čeští mladíci a dívky chtějí pomoci a přispět nějak při ochraně státu“.

Pro rok 2017 plánuje policie podle něj přijmout více než tisícovku policistů. „Takže celkem bychom chtěli, což je záměr, který prosazujeme společně s ministerstvem vnitra, aby do konce roku 2020 přibylo 4 000 tabulkových míst,“ uvedl Tuhý. Dnes je v policii 40 200 míst. Už na konci loňského roku, při řešení migrační krize, vláda schválila nové tabulkové pozice na problematiku migrace a 140 nově vytvořených míst bylo reakcí na problémy kolem muničních skladů po výbuchu ve Vrběticích.

V Plzeňském kraji, který dnes Tuhý navštívil, ale i v ostatních krajích by se měly podle policejního prezidenta letos zvýšit počty o desítky tabulkových míst, v průměru kolem 50 na kraj. Každý region si je bude moci rozdělit podle priorit a problematik, které ho trápí. Kraje dostaly z centra analýzy o dopadech drogové kriminality, hospodářské trestné činnosti, terorismu i migrace.

Policie dále zvýšila o zhruba deset lidí stavy na odděleních v Plzeňském a Středočeském kraji v okolí bývalého vojenského prostoru Brdy, který byl od ledna zrušen. „Připravujeme program, při němž se (policie) bude spolupodílet na asanaci prostředí,“ dodal Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…