Spolkne Hamáček výkal? ptá se Ondřej Neff

17.08.2019 17:38

Máme sice čas dovolených, ale na české politické scéně se stále něco děje. Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) prohlásil, že odmítá sedět v jedné vládě s nominantem ČSSD na ministra kultury Michalem Šmardou. Tímto svým výrokem se podle Ondřeje Neffa pasoval do role jednoho ze šašků prezidenta Zemana. Druhým je prý hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Ránu od Neffa dostal i předseda ČSSD Jan Hamáček.

Spolkne Hamáček výkal? ptá se Ondřej Neff
Foto: hns
Popisek: Ondřej Neff

Publicista Ondřej Neff v posledních týdnech nešetří kritickými slovy na adresu prezidenta Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO). Zvláště na premiérovi nenechal nit suchou ani tentokrát. Když předseda vlády prohlásil, že nebude sedět v jednom kabinetu s Michalem Šmardou, prý se stal jedním ze šašků prezidenta Zemana. A jak na to reagoval Babišův koaliční partner a předseda ČSSD? Podle Neffa skřekem.

„Miloš Zeman tedy má kolem sebe dva klauny, jeden se jmenuje Jiří Ovčáček a druhý Andrej Babiš. Teď všechno leží na Janu Hamáčkovi, protože on má v tuto chvíli pravomoc učinit cokoli. Zatím konstatoval, že jde o porušení koaliční smlouvy. To jasně je, stejně jako je to jasné porušení Ústavy, jelikož premiér na Hrad nominaci oficiálně předal. Hamáček se domáhá čestného slova chlapa. To už je skřek nejvyšší úzkosti,“ okomentoval situaci Neff.

Posléze dodal, že Hamáček má teď v podstatě dvě možnosti. Ponížit ČSSD ještě víc, nebo odejít z vlády. Pokud ČSSD z vlády neodejde, Hamáček by prý mohl navrhnout na ministra kultury umělce Františka Ringo Čecha, o němž je známo, že má velmi blízko k prezidentu Zemanovi.

„To je tedy varianta, že Hamáček spolkne výkal, který mu Babiš se Zemanem vpravili do ústní dutiny, a bude se tvářit, že je to dort,“ uvedl Neff.

A pokud ČSSD z vlády opravdu odejde, podle publicisty se dá jen těžko odhadnout, co bude dál. V těchto úvahách by prý ale všichni občané měli mít na paměti, že se prezident Zeman těší podpoře takřka 60 procent občanů.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…