Sponzoři Babišovy strany: Jančura, Janeček i šéf Kofoly

21.06.2013 9:43

První místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová připravuje seskupení na řádné volby v květnu 2014. Server iHNed.cz píše, že si pochvaluje podporu od vlivných podnikatelů, mezi kterými nechybí ani Radim Jančura, Karel Janeček či Jannis Samaras z Kofoly. Zároveň přiznává, že osobu Andreje Babiše vidí veřejnost rozporuplně.

Sponzoři Babišovy strany: Jančura, Janeček i šéf Kofoly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Dosud prý posbíralo politické hnutí ANO na sponzorských darech bezmála 60 milionů, většina přišla buď přímo od Andreje Babiše, nebo od firem z jeho skupiny Agrofert. „Naší výhodou je, že máme dary i od dalších podnikatelů, nejen od něj,“ říká Věra Jourová.

V rozhovoru pro iHNed.cz Věra Jourová dále říká, že hnutí se připravuje na řádné volby v květnu příštího roku. „Samozřejmě sledujeme situaci a počítáme i s možností předčasných voleb. V tom případě bychom vše akcelerovali a byli na ně připraveni na podzim,“ dodala.

Vše je tvrdě vysoutěžené

K rozpočtu se Jourová konkrétně rovněž nechtěla vyjádřit, zdůraznila však, že prý každý dodavatel je tvrdě vysoutěžený. „Jde o to, že každý nápad, který se objeví, prostudujeme, posoudíme, jak užitečný by mohl být, a když se ukáže, že by to mohlo fungovat, peníze na něj získáme.“

Server iHNed.cz dal najevo, že se domnívá, že s Andrejem Babišem za zády se kampaň dělá snadněji. „To možná ano, ale my nemáme peníze jen od Andreje Babiše, sponzorské dary jsme dostali od řady dalších podnikatelů, mimo jiné od Radima Jančury, Karla Janečka či Jannise Samarase z Kofoly. V tom je naše výhoda,“ řekla Jourová.

Místpředsedkyně hnutí ANO potvrdila serveru iHNed.cz, že si pravidelně nechávají zpracovávat průzkumy veřejného mínění a že se dotazovali i na pana Babiše. „Je pravda, že nám vychází, že část veřejnosti jej nevnímá úplně pozitivně, má k němu jisté výhrady. Ale tak to prostě chodí,“ myslí si Věra Jourová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…