Spor mezi Babišem a Němečkem se pokusí řešit koalice

12.11.2014 6:05

Napětí mezi ministrem financí a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem se dnes budou snažit zmírnit vládní strany na zasedání koaliční rady. Během několikahodinového jednání by měly diskutovat také o implementaci služebního zákona, situaci na ministerstvu dopravy nebo páteční schůzi Sněmovny.

Spor mezi Babišem a Němečkem se pokusí řešit koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Delší dobu napjaté vztahy mezi Babišem a Němečkem se na konci minulého týdne ještě vystupňovaly kvůli sporu o možném nasazení léčby kmenovými buňkami pro diabetiky. Němeček během něj kritizoval média, která vlastní Babišova firma Agrofert a tvrdil, že o něm lžou s cílem ho poškodit. Babiš zase Němečkovi doporučil nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu a zkritizoval ho za údajně nevýhodné nákupy v ostravské fakultní nemocnici, kterou Němeček v minulosti vedl.

Koalice se bude zabývat i resortem dopravy

Odpolední schůzka koaličních stran se zaměří i na situaci na opakovaně kritizovaném ministerstvu dopravy. V úterý vyšlo najevo, že ministr Antonín Prachař (ANO) chce odvolat ředitele Drážní inspekce Romana Šiguta. Podle Šiguta tomu předcházela nekorektní kontrola v inspekci. Na stranu ředitele se postavily i odbory Drážní inspekce, napsaly otevřený dopis premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…