Spor na magistrátu pokračuje: Krnáčová v novinách pálí do Matěje Stropnického

15.08.2015 9:36

Koalice na pražské radnici je na pokraji zhroucení. A to především kvůli Pražským stavebním předpisům. Jejich nové znění připravoval náměstek Matěj Stropnický, rada však jeho návrh neschválila. Dál totiž posunula návrh z pera lidí primátorky Adriany Krnáčové (ANO). A spor byl na světě, píše dnešní MF Dnes ve své pražské mutaci.

Spor na magistrátu pokračuje: Krnáčová v novinách pálí do Matěje Stropnického
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

Podle primátorky bylo nutné jednat rychle. „Když jsem naposledy mluvila s panem Stropnickým, nebyla s ním vůbec řeč,“ uvedla s tím, že nad její verzí stavebních předpisů se sešli kolegové z její kanceláře a Institut plánování a rozvoje.

Se Stropnickým se prý zasekla například na tom, že nechtěl zrušit pravidla, jež jsme přijali pro reklamu a která vadila antimonopolnímu úřadu. „Odpověděl mi, že to nepřipadá v úvahu. Že raději půjde do správního řízení. Když jsem mu pro změnu říkala, že mám informace z MMR, že nejsou spokojeni s harmonogramem a obsahem přípravy Pražských stavebních předpisů, pan náměstek na to reagoval, že to není pravda a že je vše v pořádku,“ řekla s tím, že jí vadilo například i to, že náměstek Stropnický neinformoval radu o dvou vytýkacích dopisech, které dostal od Ministerstva pro místní rozvoj.

„Když jsme se spolu s náměstkem Petrem Dolínkem (ČSSD) v červenci sešli s paní ministryní Šlechtovou (ANO), bylo nám zcela jasně řečeno – ‚konejte‘. Hrozilo, že v rámci novely stavebního zákona nám bude možnost mít své stavební předpisy úplně odepřena,“ uvedla.

„Já mám Matěje Stropnického ráda jako člověka, ale jako kolegu ho nechápu. Nechápu některé jeho kroky, kdy neinformuje o výsledcích jednání. Pak se člověk dozví, že to opravdu není v pořádku, a to mne právě šokovalo,“ podotkla.
 
To, jak bude situace pokračovat, Krnáčová nechce předjímat. „Musím počkat, co řeknou naši koaliční partneři a náš klub,“ uvedla s tím, že nevylučuje ani pokračování spolupráce s náměstkem Stropnickým. Případné změny hodlá konzultovat i s ministrem financí a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. Ve hře je totiž i varianta koalice s TOP 09.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…