Spor u lidovců: Část strany vyhání svého ministra z Ruskokovy vlády

07.11.2013 8:46

Problém s ministrem řeší KDU-ČSL. Jejich nově zvolený poslanec Tomáš Podivínský zastává post ministra životního prostředí v Rusnokově kabinetu. Jenže právě to podle serveru Českápozice.cz zakládá spor, zda má, nebo nemá okamžitě opustit vládu v demisi.

Spor u lidovců: Část strany vyhání svého ministra z Ruskokovy vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedním z kandidátů do voleb je také současný ministr v demisi Tomáš Podivínský. Je lídrem v Moravskoslezském kraji

Ministr životního prostředí v demisi Tomáš Podivínský se coby moravskoslezský lídr lidovců dostal do Poslanecké sněmovny. Server Českápozice.cz zjistil, že část strany požaduje jeho odchod z Rusnokovy vlády „odborníků“.

Předseda lidovců zatím nechce věc komentovat. „Počkejte na víkend, pak bude mít smysl se vyjádřit,“ řekl k tomu Pavel Bělobrádek. Sám ministr Podivínský na dotaz Česképozice.cz, zda byl v rámci strany vyzván k odchodu, prý napsal: „Nevím, co kdo kde po Praze říká.“ Podle informací serveru se celostátní výbor KDU-ČSL usnesl, že Bělobrádek bude s Podivínským o jeho odchodu vyjednávat.

Pokud prý Podivínský nebude chtít na Ministerstvu životního prostředí skončit, spor by mohl v KDU-ČSL přerůst v ostrý střet. Nyní jako poslanec KDU-ČSL bude mít podle Česképozice.cz  ve vedení strany pravděpodobně problém. Pro část lidovců totiž může být z politického hlediska nepřijatelné, že je jejich kolega-straník členem Rusnokovy vlády v demisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…