Sprosťárny: Babišovi lidé tentokrát porazili ty Chovancovy

21.06.2016 13:22

Miloš Růžička, kterého server Neovlivní.cz označil za druhého nejvlivnějšího člověka českého politického zákulisí, prohrál svůj soud s Andrejem Babišem. Soud totiž zamítl žalobu Růžičkovy PR agentury Bison & Rose kvůli tomu, že ji Babiš veřejně propojil s vytvořením fotomontáže, na které byl ministr vnitra Milan Chovanec společně s nahou ženou, informuje web Sabiny Slonkové.

Sprosťárny: Babišovi lidé tentokrát porazili ty Chovancovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Poté, co se jim nedostalo omluvy ze strany Andreje Babiše, zamířila agentura Bison & Rose před soud. Tam však se snahou získat odškodnění za to, že je „Babiš nepřímo označil za možného autora fotomontáže, která měla dehonestovat právě Chovance“, také nepochodil. Důvody zamítnutí žaloby však známé nejsou.

Kompromitující materiál loni na podzim přitom zveřejnil sám Chovanec se slovy, že mu jej ukázali novináři z Mafry. O diskreditační kampani, kterou proti němu měli vést „lidé z Babišova vydavatelství“, prý věděl již předtím, jak dokládá zjištění Neovlivní.cz.

„Chovanec se asi zbláznil, slyší trávu růst, brzy zase svolá Bezpečnostní radu státu. Je jak z pera agentury Bison & Rose,“ napsal tehdy Babiš Právu.

Celý text zde

Agentura se proti němu však ohradila a požádala jej o omluvu za jeho výrok. Té se jí však nedostalo, a tak se rozhodla poslat celou záležitost k soudu. „Není nám přijemné vláčet našeho bývalého dlouholetého klienta po soudech, jeho nemístné výroky na naši adresu však v posledních týdnech zesílily natolik, že je nelze nadále tolerovat,“ uvedl na jaře ředitel agentury Roman Šmíd. Nejednalo se však o jediný výrok ze strany Andreje Babiše, který byl agentuře proti srsti.

Mladá fronta Dnes totiž na svých stránkách napsala, „že Růžička a lidé z agentury kdysi získali podezřele levně horskou chalupu z majetku OKD, které privatizoval právě dnešní premiér Sobotka.“ Podle Růžičky se jednalo o lživý článek a vinil z něj právě Babiše.

„Zřejmým důvodem, proč jsem vystaven lživému napadení ze strany média vlastněného Andrejem Babišem, je – vedle jeho dlouhotrvajicí osobní averze – mé expertní působení v oblasti politického a mediálního poradenství pro politické konkurenty Andreje Babiše,“ uvedl Růžička ve svém prohlášení. Babiš se mu za to však vysmál a dále je pro něj Bison & Rose „synonymum nekalých praktik“, jak připomněl minulou neděli na ČT, když řekl „Ministerstvo vnitra funguje spíš jako divize Bison & Rose.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…