Sprosté slovo ujelo... Když politička ODS psala o občanech, kteří podepsali tuto petici

16.12.2019 9:07

Advokátka a kandidátka ODS do Evropského parlamentu Eva Decroix se na svém facebookovém profilu vyjádřila k petici proti ubytování handicapovaných v Náměšti na Hané na Olomoucku.

Sprosté slovo ujelo... Když politička ODS psala o občanech, kteří podepsali tuto petici
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

„Kde mohu podepsat petici, že místo 650 lepšolidí chci 12 handicapovaných sousedů?“ zeptala se v reakci na petici proti stavbě nového bydlení pro lidi s mentálním a fyzickým postižením v Náměšti na Hané na Olomoucku Eva Decroix. Jde o dvanáct handicapovaných. Petici v současné době podepsalo 650 lidí, podpořilo ji i zastupitelstvo.

Anketa

Chcete, aby Mikuláš Minář vstoupil do politiky?

4%
96%
hlasovalo: 18306 lidí

Decroix vyjmenovává důvody, proč by jí nevadili handicapovaní sousedé. „Aby moje děti vyrůstaly ve světě, který ví, že život nerozděluje spravedlivě. Abych mohla věřit, že i o mě bude postaráno, kdyby něco. Abych nežila v mrtvé obci, kde všichni žijí za betonovou zdí a elektrickými vraty. Abych potkávala pečovatelky a sestřičky, co mě zahanbují tím, že já bych to nezvládla. Abych se nad výtvory sousedů snažila pochopit, kterej svět je vlastně ten postiženej a kterej ten správnej. Abych se mohla občas zastavit a říct si, jak je ten svět dopr*ele krásnej, když se chováme jako LIDI!“ poznamenala Dexroix. 

O petici informovala ČT24 na svých webových stránkách. Obyvatelé Náměště mají obavy z příchozích, ale nelíbí se jim ani podoba plánovaného bydlení. Podle hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka však vznikl spor zcela zbytečně. 

Ředitel zařízení Nové Zámky Jan Šenk k handicapovaným klientům uvedl, že se jich určitě není důvod bát. „Já bych takové sousedy chtěl,“ uvedl. 

Obdobný problém přitom řešili i ve Svitávce na Blanensku, kde z investice do bydlení rodinného typu pro lidi s mentálním postižením rovněž sešlo. Místní protestovali, rovněž nechtěli mít handicapované za sousedy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…