Srpen už bez dovolené. Politici se připravují na volby

09.07.2016 7:51

Blížící se podzimní volby omezují možnost politiků užívat si letních dovolených. Dny volna si budou většinou užívat jen v červenci. Vyplývá to z informací, zveřejněných dnešní Mladou frontou Dnes.

Srpen už bez dovolené. Politici se připravují na volby
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Poslanecké sněmovny a také zastupitel Zlínského kraje Petr Gazdík pokládal otázku prezidentovi

„Pojedeme na plný plyn, v létě sice kampaň není tak intenzivní jako na podzim, ale i tak už objíždíme kraje,“ popisuje předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík. S prvním místopředsedou hnutí Vítem Rakušanem si Gazdík rozdělil, jak bude kdo úřadovat. „On si může vzít dovolenou v první polovině července, já na přelomu července a srpna, pak už by to šlo těžko,“ vypráví Gazdík.

Podobné je to i v dalších stranách. „V červenci volna jsou, ale v srpnu už se budou dovolené vybírat pouze ve výjimečných případech. S ohledem na volební kampaň bude lepší, když už bude většina lidí tady,“ řekl MF Dnes mluvčí ČSSD Michal Kačírek.

Když má Babiš dovolenou, má dvakrát víc času na sociální sítě

„Teď v červenci si týden dovolené vzal i pan předseda Babiš, který vyrazil s rodinou na své oblíbené místo ve Francii. Což neznamená, že bychom měli nějaké extra volno, protože jak má pan Babiš dovolenou, tak má dvakrát víc času na sociální sítě a další věci, pořád něco posílá,“ usmívá se jeden ze spolupracovníků šéfa ANO Andreje Babiše. „V srpnu už pak ale na dovolené bude stop stav,“ dodává.

Do žádných exotických dálek se během dovolené podle MF Dnes nechystá první místopředseda lidovců Marian Jurečka. „Jelikož jsem loni s rodinou žádnou dovolenou neměl, letos během vládních prázdnin si nějakou udělám. Jeden týden bychom chtěli podniknout dovolenou s dětmi v České republice nebo na Slovensku. A týden si nechávám doma na polní práce, na žně, kombajn a podobně,“ plánuje.

Na rozdíl od jiných stran u lidovců neočekávají, že by přes léto měli na dovolené stop stav. „Ale normálně všichni budeme na příjmu,“ říká Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…