Štáb ČT v nočním vlaku Budapešť - Berlín: Všude klid, žádní běženci

25.06.2015 20:50

Štáb České televize zmapoval situaci v jednom z nočních vlaků mířících z Maďarska přes Česko a Slovensko do Německa. Mohlo by se zdát, že noční vlak je ideálním spojem, v němž se mohou chtít uprchlíci skrýt. A jak je to doopravdy?

Štáb ČT v nočním vlaku Budapešť - Berlín: Všude klid, žádní běženci
Foto: Ceglédi Zoltán
Popisek: Ne všichni obyvatelé Maďarska s vládní kampaní zaměřenou proti pristěhovalecům souhlasí

Maďarští policisté legitimovali hned na začátku cesty jednu iráckou rodinu, a protože neměla v pořádku doklady, spolu s policisty si zase vystoupili, do „ráje na zemi“, jak mohou uprchlíci vnímat Německo v porovnání s jejich zeměmi postiženými válkou a chudobou, rodina neodcestovala. Jinak ale na uprchlíky štáb ve vlaku prakticky nenarazil a ani mnoho policistů nebylo vidět.

„Mezi Budapeští a Berlínem pravidelně jezdí průvodčí Tibor Mandžár. Ani on větší nával uprchlíků, o kterém se v poslední době v souvislosti s vlaky z Maďarska mluví, ve svých spojích nezaznamenal. A jeho slova potvrzuje dvojice mladých cestovatelů, kteří opodál hrají karty,“ píše server ČT. Mandžár také prozradil, že před třemi týdny nějaký rozruch s uprchlíky zažil, ale celou záležitost vyřešila policie.

Až do Brna prý štáb nemusel ukazovat pasy a totéž platilo o dalších cestujících. Celou cestu panoval klid, který se obešel jak bez běženců, tak bez strážců zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…