Stalo se na sjezdu ČSSD... A ještě víc v minulosti. Připomenutí pro Sobotku, které mnohé vysvětluje

20.06.2017 12:30

Analytička Irena Ryšánková se ve svém příspěvku na facebookovém profilu vyjádřila k situaci v ČSSD. A nit suchou nenechala především na současném premiérovi a bývalém předsedovi Bohuslavu Sobotkovi.

Stalo se na sjezdu ČSSD... A ještě víc v minulosti. Připomenutí pro Sobotku, které mnohé vysvětluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

„Koukám na ty výsledky sociální demokracie a na to, jak se Sobotkovi podařilo fakticky zlikvidovat nejstarší politickou stranu. Tady je vidět, že jen ‚být proti někomu‘ nestačí,“ zkonstatovala Ryšánková v narážce na „výpady“ proti předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Podotkla však také to, že Sobotka ještě na sjezdu přitom hřímal, že Antibabiš přece nemůže být program, aby pak sám nic jiného, než Antibabiše nevyprodukoval. 

„Jeho poradci, zejména ti nejbližší, přece vědí, kdo je Miloš Zeman a jak dokáže odhalit slabost a zaútočit. Zkušenost s tím mají Oto Novotný, kterého Zeman vykostil kdysi ze svého týmu a který teď dává rozhovory, jako kdyby pro sociální demokracii nikdy nepracoval. I Vladimír Špidla Zemana zná. To neuměli svému šéfovi říct, že tahle sázka na demisi prostě hladce neprojde?“ zeptala se a Sobotku dále zkritizovala. 

 Ze Sobotky netryská zrovna mužné charisma. To by možná nevadilo. Tedy až do chvíle, než mu někdo poradil, že se má občas usmát, takže pak působil jako generátor náhodných úsměvů. Možná měl zůstat skromným úředníkem a pěstovat si kolem sebe charismaticke odborníky. Čímž nemyslím Radka Pokorného,“ dodala.

Výmluvy na to, že „pracujeme, ale voliči nás nechápou“, jsou podle ní poněkud mimo. „Povinností politické strany přece je, aby byla pro voliče srozumitelná, protože z jejich vůle žije. Výmluvy na ‚lánský puč‘ zněly legračně a staly se záminkou k likvidaci vnitrostranicke opozice a jakékoliv debaty. A tak si Sobotka vyčistil stranu tak dokonale, že vyčistil i vůli voličů ČSSD volit. A protože se mu evidentně nechce přijmout za své činy odpovědnost, z čela tě vybělené strany odchází pár týdnů před volbami. S potopou v patách,“ uzavřela tvrdou kritiku analytička.

Celý příspěvek Ireny Ryšánkové:

Koukám na ty výsledky sociální demokracie a na to, jak se Sobotkovi podařilo fakticky zlikvidovat nejstarší politickou stranu. Tady je vidět, že jen "být proti někomu " nestačí. Antibabiš přikryl všechno. Je zajímavé, že na jaře v Brně Bohuslav Sobotka hřímal, že Antibabiš přece nemůže být program - aby pak sám nic jiného, než Antibabiše nevyprodukoval. Jeho poradci, zejména ti nejbližší, přece vědí, kdo je Miloš Zeman a jak dokáže odhalit slabost a zaútočit. Zkušenost s tím mají Oto Novotný, kterého Zeman vykostil kdysi ze svého týmu a který teď dává rozhovory, jako kdyby pro sociální demokracii nikdy nepracoval. I Vladimír Špidla Zemana zná. To neuměli svému šéfovi říct, že tahle sázka na demisi prostě hladce neprojde? Ze Sobotky netryská zrovna mužné charisma. To by možná nevadilo. Tedy až do chvíle, než mu někdo poradil, že se má občas usmát, takže pak působil jako generátor náhodných úsměvů. Možná měl zůstat skromným úředníkem a pěstovat si kolem sebe charismaticke odborníky. Čímž nemyslím Radka Pokorného. Výmluvy na to, že "pracujeme, ale voliči nás nechápou", jsou poněkud mimo. Povinností politické strany přece je, aby byla pro voliče srozumitelná, protože z jejich vůle žije. Výmluvy na Lánský puč zněly legračně a staly se záminkou k likvidaci vnitrostranicke opozice a jakékoliv debaty. A tak si Sobotka vyčistit stranu tak dokonale, že vyčistil i vůli voličů ČSSD volit. A protože se mu evidentně nechce přijmout za své činy odpovědnost, z čela tě vybělené strany odchází pár týdnů před volbami. S potopou v patách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…