Staněk? Nic prý nekončí. Info z okolí Zemana. A Okamura a „ta jeho banda...“

17.07.2019 11:55

Komentátor serveru Info.cz Petr Holec se v rozhovoru s Pavlem Štruncem vyjádřil k aktuálním politickým otázkám. Podle jeho slov vládní krize určitě nekončí.

Staněk? Nic prý nekončí. Info z okolí Zemana. A Okamura a „ta jeho banda...“
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Nevím, to je otázka za několik milionů. Myslím, že ta vládní krize jen tak neskončí, spíš skončí vláda,“ poznamenal úvodem Holec na otázku, kdy skončí vládní krize. Domnívá se, že 31. července sice hlava státu odvolá ministra kultury Antonína Staňka, ale nejspíš nejmenuje nominanta Michala Šmardu (ČSSD). „Pak bude období stavu milosti a prezident bude čekat, že strana ČSSD přijde s kompromisem. Ona s ním nepřijde, ale pak z vlády třeba odejde z nějakého jiného důvodu, například kvůli rozpočtu,“ poznamenal Holec.

Anketa

Podporujete novou předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou?

6%
94%
hlasovalo: 7406 lidí

„ČSSD si našla takové ministry kultury, o nichž nejde říct, který z nich je horší,“ poznamenal s tím, že Ministerstvo kultury má přitom být pro strany, které je obsazují, dobrým PR, dělat dobrou kulturu straně. ČSSD pak dle jeho slov sice opakuje, že jediným kandidátem na ministra kultury je Michal Šmarda, ale může se stát, že jím bude nakonec někdo jiný. „Je to celé bizarní,“ míní Holec, který stranu vnímá v bídné situaci. 

ČSSD se nyní problém s vlastním ministrem snaží podle Holce přehodit na hlavu státu. „Jde o dojem,“ míní. A je Andrej Babiš (ANO) slabý premiér? „Je to především stratég, protože ví, že podporu Miloše Zemana bude potřebovat mnohem víc než ČSSD,“ míní Holec. „Cena prezidenta Zemana je větší než cena ČSSD,“ dodal. Podle jeho slov pak se již nehraje hra s kartou SPD, kdy, míní Holec, Babiš pochopil, že by to byl začátek konce. 

„Tomio Okamura rozložil vlastní hnutí, protože se mu to hodilo,“ vzpomněl nejprve Holec na Úsvit. „Okamura je velmi dobře řízená neřízená střela, jenž reaguje momentálně na cokoliv. A to je pro vládu strašně toxické, s tím nelze vydržet vládnout. To je příšerné, navíc ten personál, který za sebou táhne, zabrušovače a vybrušovače ve Sněmovně, to je banda,“ podotkl. 

Původní text ZDE

Závěrem se Holec vyjádřil i k hlavě státu. „Převládá u něj narcismus a ješitnost a to, že si chce hrát. Škodí i svému okolí,“ poznamenal. „Vláda ANO a ČSSD je pro něj výhodná. Kdyby ji shodil, těžko říct, co přijde,“ podotkl Holec a dodal, že současná vláda je de facto jeho vládou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…