Staněk, nebo nové volby! Jasné ultimatum Hamáčka před rozhodující schůzkou v Lánech

02.07.2019 16:23

Předseda ČSSD Jan Hamáček pro Seznam Zprávy uvedl, že buď prezident Miloš Zeman couvne, nebo budou předčasné volby. Hamáček totiž trvá na odvolání ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD), což prezident zatím odmítá. Dnes by mělo dojít ke schůzce v Lánech, a to i s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Staněk, nebo nové volby! Jasné ultimatum Hamáčka před rozhodující schůzkou v Lánech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Předčasné volby přitom již nyní připouštějí všichni tři. A Hamáček podle serveru pojede do Lán velmi vyhecovaný, kdy je naštvaný na prezidenta, který si nyní dělá, co chce, a odmítá změnu na Ministerstvu kultury provést. Zároveň mu podle všeho také vadí vtipy na sociálních sítích, které dělají z Hamáčka leckdy „politického hlupáka“. 

  • Původní text ZDE

A samozřejmě nechybí ani tlak ze sociální demokracie, kdy ČSSD se přiklání k té možnosti říci ne. A dnes je podle všeho již rozhodnutý i Hamáček, a to v případě, že skutečně u prezidenta neuspěje. Odpověď na otázku, jak toto celé skončí, bychom se měli dozvědět po dnešní schůzce, která se má uskutečnit ve 20 hodin. Prezident Zeman i kvůli ní přerušil dovolenou a premiér Babiš pospíchá z Bruselu ze summitu Evropské unie.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …