Stanislav Gross má dnes na Vyšehradě pohřeb

22.04.2015 6:19

S bývalým premiérem a předsedou ČSSD Stanislavem Grossem se dnes na pražský Vyšehrad přijdou rozloučit mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr vnitra Milan Chovanec. Gross zemřel po dlouhé nemoci 16. dubna ve věku 45 let. Prezident Miloš Zeman, v jehož vládě byl Gross ministrem vnitra, se obřadu nezúčastní.

Stanislav Gross má dnes na Vyšehradě pohřeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Vítkově proběhlo poslední rozloučení s veteránem druhé světové války, generálem ve výslužbě Tomášem Sedláčkem

"Já tam půjdu, protože Stanislav Gross byl předsedou sociální demokracie, byl dlouhé roky její viditelnou tváří, ministrem vnitra, předsedou vlády. A já si myslím, že je na místě takovým způsobem jeho památku uctít," řekl Sobotka.

Zájemci z řad veřejnosti mohou přijít vzdát poslední úctu zesnulému od 08:30 do 10:00 hodin. Obřad od 11:00 bude určen pro okruh rodiny a přátel.

Gross se v roce 2004 stal nejmladším českým premiérem. Do úřadu nastoupil ve svých 34 letech. V roce 2005 ale po aféře s nevyjasněným financováním svého bytu na pražském Barrandově z funkce odstoupil a stáhl se z politického života. Jedním z jeho posledních veřejných vystoupení byla účast v cyklu České televize Expremiéři, kde se voličům omluvil za to, že zklamal jejich důvěru. Podle médií trpěl neléčitelnou alymfatickou laterální sklerózou, při níž nemocní postupně ztrácejí buňky ovládající svalové pohyby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…