Stanislav Křeček provokativně reaguje na to, jak Zeman dostal „přes ústa“

05.08.2015 8:12

Výrok, kterým prezident Miloš Zeman prostřednictvím svého mluvčího vyjádřil lítost, že se nepodařilo nalézt peníze pro provoz Klokánků, ačkoliv částka na pomoc migrantům bude řádově vyšší, inspirovala k širšímu zamyšlení zástupce ombudsmanky Stanislava Křečka. Ten si v této souvislosti v dnešních Lidových novinách pokládá další provokativní otázky.

Stanislav Křeček provokativně reaguje na to, jak Zeman dostal „přes ústa“
Foto: David Sedlecký / wikipedia.org
Popisek: Poslanec Stanislav Křeček

Nejprve se ale pozastavuje nad zmíněným výrokem Jiřího Ovčáčka: „Opravdu jsou jen hloupí lidé, kteří, když denně vidí a slyší volání po větším zásahu policie, a dokonce armády, jsou znepokojeni tím, že jsme dosud nevyřešili jeden problém našich dětí a valí se na nás další, se kterým si zcela zjevně nikdo v Evropě neví rady?“ ptá se Křeček a dodává, že co jiného než otázky zbývá lidem, kteří na jedné straně slyší, že u nás nechceme černě oděné zahalené ženy a jejich muže. Ale nemůžeme s tím nic dělat, protože ti jsou příliš bohatí, přestali by k nám jezdit a utrácet zde své peníze.

Ale na druhé straně nechceme stejně černě oděné, zahalené ženy a jejich muže, kteří jsou naopak příliš chudí a zbědovaní, než abychom jim a tisícům dalších mohli reálně pomoci. „Nemají snad lidé důvod být udiveni nad tím, co se kolem nich děje, a klást si i otázky, které někomu připadají hloupé?“ ptá se Křeček a naráží tak na to, že se Karel Schwarzenberg nechal slyšet v tom smyslu, že zmíněná prezidentova otázka byla hloupá a v Evropě vyvolala smích.

A Křeček si pokládá i další otázky, jako například tuto: „Opravdu si jen hloupý závistivec klade otázku, jaké jsou příčiny toho, že žijeme ve světě, kde stovky milionů snadněji získá dobrý tenista než dobrý chirurg?“

Závěrem zástupce ombudsmanky uvádí, že tyto a další otázky by si měli pokládat i další politici, zleva i zprava. „Namísto údivu nad tím, proč jejich včera tolik úspěšné nápady a doporučení již dnes chce slyšet málokdo,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…