Staňkovi ujely nervy: Je to chyba ČSSD. Ne Zemana

30.07.2019 13:10

Končící ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) si den před odchodem z úřadu přestal brát servítky a nenechal na své domovské partaji nit suchou. Pokud někdo nese vinu na současné politické krizi, tak to podle Staňka rozhodně není prezident Miloš Zeman, ale sociální demokraté.

Staňkovi ujely nervy: Je to chyba ČSSD. Ne Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Staněk, bývalý ministr kultury

Novinářům Staněk sdělil, že má jasnou představu o tom, koho v žádném případě nepověří řízením Ministerstva kultury na dobu, kdy bude resort bez šéfa. Na poslední den v úřadě prý také chystá tiskovou konferenci, kde zhodnotí  svou práci na ministerstvu a situaci v oblasti kultury.

„Já si myslím, že Ministerstvo kultury budu předávat ve stabilizované podobě, myslím si, že tam je několik otevřených kauz, a některé kauzy, které jsou rozpracované, bude potřeba sledovat. Myslím si, že zítra ještě podepíši návrh rozpočtu. Takže já si myslím, že je Ministerstvo kultury stabilizované, že je v pohodě. Myslím si, že se nemám za co stydět,“ zhodnotil v obecné rovině své působení.

Svým stranickým kolegům vyčetl, že prezidenta Zemana vystavili nekomfortnímu tlaku a doporučil jim, aby navrhli do vedení resortu někoho, s jehož jmenováním nebude mít hlava státu problém.

„Je to chyba těch, kteří navrhují někoho, koho pan prezident nechce, a bylo by dobré hledat cestu, jak s panem prezidentem najít souzvuk ve jmenování. To není chyba pana prezidenta,“ uvedl Staněk pro Seznam zprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláčený docent Tuleja? A což takhle proklepnout profesuru Fialy, nabízí novinářům Žantovský

11:42 Vláčený docent Tuleja? A což takhle proklepnout profesuru Fialy, nabízí novinářům Žantovský

TÝDEN V MÉDIÍCH Prezidentu Petru Pavlovi musel projev k výročí konce druhé světové války napsat člov…