StarDance na ČT: Diváci mají mindráky! Proto volili Zemana... Silná slova

12.12.2018 8:47

Voliči Miloše Zemana jsou častým a oblíbeným terčem těch, kterým se nelíbí, co se v této zemi děje. Pokud je tato osoba z uměleckého světa, obvykle lidem hlasujícím pro současného prezidenta předhazuje zejména jejich neotesanost a „buranství“.

StarDance na ČT: Diváci mají mindráky! Proto volili Zemana... Silná slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Ubu s matkou Ubu- divadelní představení

Nejnověji se voliči Miloše Zemana a jejich prý pochybné estetické cítění dostali do úst známé módní expertky Františky Čížkové. Ta se na webu Blesk.cz rozpovídala o taneční soutěži České televize StarDance ...když hvězdy tančí.

Anketa

Obáváte se, že ,,vánoční" teroristické útoky zasáhnou i Českou republiku?

73%
hlasovalo: 8004 lidí

Taneční soutěž, kterou sleduje a prožívá značná část národa, podle módní expertky „nabývá před finále na vášních provokujících k otázce, zda jde při postupu do dalšího kola o výkon, anebo rozhoduje gusto na výsledku klání se podílející veřejnosti“.

O postupujících v soutěži rozhodují televizní diváci prostřednictvím SMS. Po každém tanci jim „radí“ odborná porota svými věcnými argumenty. Podle Čížkové však český divák na názory odborníků kašle a volí si, koho chce.

CELÝ KOMENTÁŘ MÓDNÍ EXPERTKY ZDE

„Má svůj emoční, nepřiznanými mindráky, potřebou ztotožnit se daný názor,“ vysvětluje módní expertka uvažování většiny.

V současné řadě StarDance to prý vidíme na popularitě, kterou má soutěžící herečka Pavla Tomicová, podle expertky „věkem i kily znevýhodněná“, navíc populární kvůli televizním seriálům.

„Pavly image jadrné, nežensky hřmotné a o to víc v nitru žensky zranitelné, úderně se smějící holky z Karviné, mě nebere,“ vzkazuje expertka. Jedná se podle ní o „gusto davu“, někdy špatně nazývané jako „lidovost“.

Módní expertka Čížková podporovala na prezidenta Mirka Topolánka:

A toto „gusto davu“ se podle znalkyně módy neprojevuje jenom v hlasování při taneční soutěži. „Proto většina obyvatel naší republiky volila prezidentem Miloše Zemana, bez ohledu na jeho nekultivovanost, povýšenost, samolibost, řadu naši diplomacii trápících, u nás i v zahraničí se odehrávajících excesů,“ vysvětluje.

Nechce prý srovnávat prezidenta s Tomicovou, už proto, že on zcela postrádá její lidskost a upřímnost. Jejich společným jmenovatelem je prý ale to, že odpovídají „gustu davu“.

„V této glose nejde až tak o StarDance, ale o to, že je tato show výpovědí o myšlení a prioritách veřejnosti, která si nedá vepřo knedlo zelo vzít,“ uzavřela expertka.

Na svém facebooku, kde článek sdílela, pak ještě přiložila: „Kde je ten pes zakopán? A jaký český národ je? Nedělejme si iluze. Stačí si uvědomit, že vše má své souvislosti, vše se vším, byť ne v prvním plánu, souvisí... Hezký, byť pochmurný advent,“ napsala k článku.

Její vývody velmi udivily analytičku Irenu Ryšánkovou. „Františka Čížková vydedukovala, že Tomicová postoupila proto, že lid volil Zemana,“ konstatovala ohromeně.


 

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …