Starosta Dačic: Znovuotevření diabetologické ambulance v Dačicích považuji za malý zázrak

10.10.2014 17:19

Volební místnosti jsou již otevřeny a o svou obhajobu se bude pokoušet i současný starosta Dačic Vlastimil Štěpán (ODS). Čím bude chtít přesvědčit voliče, nám sice prozradit nechtěl, stejně jako se odmítl vyjádřit k situaci uvnitř strany. Rozpovídal se však o svém prvním volebním období a prozradil nám některé své plány do budoucna.

Starosta Dačic: Znovuotevření diabetologické ambulance v Dačicích považuji za malý zázrak
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Dačic Vlastimil Štěpán (ODS)

Pane starosto, co se u vás v Dačicích povedlo během vašeho volebního období a co ne?

Nejprve mi automaticky vyvstaly na mysli odpovědi z oblasti investic. Když jsem se však zamyslel hlouběji, na prvním místě odpovědi bude jiná věc.

Za jednu z velmi dobrých zpráv, která se u nás v Dačicích podařila, považuji znovuotevření diabetologické ambulance pro pacienty s touto diagnózou. Když si vzpomenu na jednání s možnými zájemci z řad lékařů s druhým stupněm atestace v rámci Jihočeského kraje a Kraje Vysočina, po kterém následovala dohoda s VZP a Jihočeským krajem, považuji tento nynější stav za malý zázrak. Ohlasy pacientů mě naplňují uspokojením.

Z pohledu výše zmíněných investic se podařilo postavit především dům s pečovatelskou službou. Tím se zásadně zlepší možnosti tohoto typu bydlení  pro naše seniory. Rovněž vybudování silnice a chodníků v Kapetově a Strojírenské ulici hodně pomohlo celému městu.

V oblasti služeb bylo dobrým krokem otevření občanské poradny, kde je možné dostat první informace ve složitých a tíživých situacích, které můžou postihnout každého z nás.

Z kulturních akcí a sportu mě potěšily již zavedené tituly, jako festival Za Dačickou kostku cukru nebo Dačická Řežba. Jejich popularita však stále stoupá. Radost nám dělali i veleúspěšné mažoretky a mladí fotbalisté. Vysokou úroveň si stále drží i základní umělecká škola.

V oblasti školství jsou budovy ve vlastnictví města z pohledu energetické náročnosti vyřešeny uspokojivě. Díky prozíravosti vedení města máme i dostatek míst pro děti jak v našich školách, tak i ve školkách.

Ve druhé části odpovědi bych se zaměřil na to, co je třeba ještě udělat. Dovolím si zmínit především dvě věci.  

Ještě letos je nutné započít s výstavbou zasíťování pozemků pro rodinné domy v lokalitě Za Školou, pod vodojemem. Momentálně probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. 

Příští rok by se mělo začít s rekonstrukcí Palackého náměstí. Akce je jako sdružená investice s Jihočeským krajem připravena jak projekčně, tak i finančně. 

Z dalšího časového horizontu je třeba nepolevit v úsilí o zajištění dopravní dostupnosti našeho regionu, což je zcela zásadní pro jeho další rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…