Starosta Prahy 7 Jan Čižinský zakládá nový politický projekt

17.12.2019 21:10

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský zakládá nový politický projekt. Jméno zatím nemá, nepůjde ale o stranu. Chce spolupracovat se současnými demokratickými stranami a dodat jim hlasy. Programem nemá být vymezování se proti jiným politikům. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský zakládá nový politický projekt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Čižinský

Anketa

Chcete, aby Pavel Novotný byl předsedou vlády ČR?

3%
97%
hlasovalo: 7459 lidí
Čižinský chce získat několik procent lidí, kteří nevolí, nebo volí menší zlo, tím, že jim nabídne lepší variantu. „Pokud se zapojí 3000 nadšených dobrovolníků, tak během roku stihnou kontaktovat milion lidí,“ uvedl. Chce tak konkurovat kampaním ostatních politických subjektů. Sponzory nemá, po Novém roce otevře transparentní účet.

Zdůraznil, že nezakládá politickou stranu. „Jedná se skutečně o to, abychom vytvořili politickou sílu, která nasbírá podporu pro program, který má potenciál oslovit zklamané nebo ty, kteří nyní volí hnutí ANO jako nejmenší zlo,“ řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Nynější opoziční demokratické strany nechce oslabovat, je připraven s nimi spolupracovat, aby nepropadly hlasy.

Programem jeho projektu nemá být takzvaný „Antibabiš“. „Bude to podobné jako to, co řešíme v komunální politice. Tedy sociálně citlivý program, který bude zaměřen na ty, kdo jsou zklamáni z posledních 30 let, mají za to, že se na ně zapomnělo, a mnohdy mají pravdu,“ uvedl Čižinský. Nevyloučil spolupráci se spolkem Milion chvilek. Své iniciativě zatím říká 3000 statečných.

Čižinský je starostou Prahy 7 od roku 2014. V loňském roce získalo jeho hnutí Praha Sobě ve volbách v sedmé městské části více než 55 procent. Je také zastupitelem hlavního města a od roku 2017 i poslancem. Byl členem KDU-ČSL, za kterou byl do Sněmovny zvolen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …