Starosta Rumburku rezignoval. Kvůli zakázce, na kterou upozornil

25.05.2012 8:52

Starosta Rumburku Jaroslav Sykáček (ČSSD) v pátek oznámil zastupitelům, že složil funkci a odejde ke 4. červnu letošního roku. K rezignaci ho údajně vedly spory s místostarostou a stranickým kolegou Darkem Švábem, který má v zastupitelstvu v poslední době víc podpory.

Starosta Rumburku rezignoval. Kvůli zakázce, na kterou upozornil
Foto: Senát.cz
Popisek: Senátor a starosta Rumburka Jaroslav Sykáček (BEZPP)

Jméno nového starosty zatím ale není známo, to by se mělo vědět během června. Rozkol odstartovaly spory okolo zadávání veřejných zakázek. Město Rumburk vedl Sykáček od roku 1998, tam byl nejdřív místostarostou, od roku 2002 starostou.

Sociální demokraté v Rumburku se rozhádali loni v říjnu kvůli zakázce na rekonstrukci povodní poškozených mostků. Sykáček tvrdil, že ji Šváb protiprávně rozdělil na devět dílčích, takže nemusel zadávat výběrové řízení. Šváb dodnes opakuje, že se ničeho nezákonného nedopustil. Po střetu se Švábem musel odejít další místostarosta Ladislav Pokorný (ČSSD), teď jde i Sykáček.

„Vzhledem k tomu, že jsem cítil podporu od občanů, jsem ve funkci zůstal a pokusil se zadávání zakázek zprůhlednit. Jenže se to nepovedlo, rada ani zastupitelstvo neschválily nákup software a situaci zablokovaly,“ řekl zastupitelům Sykáček. Šváb se k jeho rezignaci nevyjadřoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…