Starosta Vrchlabí: Korupce je osobní věcí každého člověka

14.09.2013 16:51

O selhání pravice, korupci, ale také o životě ve Vrchlabí či o osobních prioritách jsme hovořili se starostou Vrchlabí Janem Sobotkou (BPP).

Starosta Vrchlabí: Korupce je osobní věcí každého člověka
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Vrchlabí Jan Sobotka

Pane starosto, příčinu vzestupu levice shledáváte v selhání pravice, která zvláště podporou klientelismu nedokázala udržet rovné podmínky života a podnikání v zemi. Jak podle Vás pro pravici dopadnou předčasné volby?

Dle mého odhadu pravice udrží rozumnou pozici a nezaznamená drtivou prohru.

Co podle Vás klientelismu a potažmo i korupci v ČR nejvíce nahrává? Jaký nástroj v boji s korupcí podle Vás naše republika postrádá? A máte s ní vy osobně nějaké zkušenosti?

Korupce je osobní věcí každého člověka. Naše republika postrádá ve věci korupce pozitivní příklady, důslednost při řešení podezřelých aktivit, každodenní osobní postoje, vůli „ řešit to“. Já osobně s korupcí zkušenost nemám, protože každému dám ihned najevo, že budeme hrát podle férových pravidel.

Čím dál více penzionů v Krkonoších krachuje. Co je podle vás příčinou a jak se Vy osobně snažíte podpořit cestovní ruch ve Vrchlabí?

Prodej penzionů v Krkonoších souvisí s tím, že si je u nás pořizují investoři, kteří myslí, že se jedná o dobrou investici s vysokým zhodnocením. Ono ale provozování penzionu znamená každodenní dřinu. Dokud budou vlastníci daleko a provozovat budou nájemci, nebude znát zlepšení. Krkonoše potřebují to, aby každý penzion měla jedna rodina, která na něm bude pracovat a bude jí to živit. Potom se zvedne i kvalita služeb. Každoročně se podpora cestovního ruchu z veřejných prostředků v Krkonoších pohybuje v mnoha milionech Kč, ale to samo o sobě nestačí.

Jste také spokojen s kulturní nabídkou ve městě? A je něco, na co byste naše čtenáře pozval v druhé polovině roku?

S kulturní nabídkou jsem spokojen. Osobně se těším na zahájení divadelní sezony a na listopadový koncert Rudy Linka Trio.

I Vy osobně velmi vítáte stavbu nového fotbalového stadionu ve městě, který by měl začít vznikat na podzim příštího roku. Kdy by měl být ale stadion otevřen? A jakým dalším způsobem se snaží město podpořit volnočasové aktivity?

Fotbalový stadion by se měl začít stavět na jaře příštího roku a měl by být dokončen do konce roku 2014.  Město různým způsobem podporuje volnočasové aktivity, podpora sportu a kultury je z rozpočtu města ve výši zhruba 12 milionů ročně.

Mezi priority každého starosty patří především snaha naplňovat potřeby obyvatel města tak, aby jej obyvatelé považovali za dobré místo k životu. Co se v tomto směru snažíte dělat Vy osobně?

Osobně se snažím „šířit dobrou náladu“.

Budete se také snažit příští rok obhájit mandát?

Pravděpodobně ano.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…