Starostka Lanškrouna: Je moudré zachovat systém speciálního školství

15.07.2013 9:20

Nedávno se snesla na hlavu starostky Stanislavy Švarcové (ODS) kritika kvůli rok staré žádosti o dotaci na studii využití komunálního odpadu. Zeptali jsme se tak starostky na její názor. Otázku ale odmítla komentovat, stejně jako současnou vládní krizi či otázky týkající se infrastruktury a pracovních příležitostí ve městě. Vyjádřila se jen ke školství, kde sama již 18 let působí. A zde je její odpověď.

Starostka Lanškrouna: Je moudré zachovat systém speciálního školství
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační fotografie

Již 18 let vedete základní školu speciální v Lanškrouně. Vítáte tak nedávné rozhodnutí vlády nezavírat speciální a praktické školy? Jaké by případné rušení škol mělo podle vás následky? A co vás osobně, jako ředitelku nejvíce trápí? 

K problematice speciálního školství. Je moudré zachovat systém speciálního školství. Nebráním se integraci žáků se zdravotním postižením do běžných škol, vím však, že ne pro všechny děti je integrace vhodná.  Jaké by byly důsledky zrušení speciálních škol, bych mohla pouze odhadovat, a to v situaci, kdy by byl přesně stanovený systém péče o žáky se zdravotním postižením v běžných školách, tedy počty žáků ve třídách se žákem s jednotlivými druhy postižení, odpovídající počty pedagogických asistentů, možnosti a dostupnost osobní asistence, finanční normativy, nutné prostorové podmínky, vybavení speciálními pomůckami atd.

Jako ředitelku mě nejvíce trápí špatné uplatnění žáků s postižením v pracovním procesu, u žáků s těžším postižením málo míst chráněného bydlení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…